Наказание пробация“ със задължителна регистрация по настоящ адрес и два

...
Наказание пробация“ със задължителна регистрация по настоящ адрес и два
Коментари Харесай

В Старозагорско осъдиха още един заради нарушена задължителна карантина 

Наказание „ пробация “ със „ наложителна регистрация по сегашен адрес ” и два пъти седмично „ наложителни периодически срещи с пробационен чиновник ” за период от една година, както и санкция в размер на 5 хиляди лв., получи 40-годишен  мъж от с. Калояновец, община Стара Загора.
Наложеното му наказване е по силата на подписано сред обвинения, Районна прокуратура - Стара Загора, и бранителя му и утвърдено от старозагорския областен съд съглашение. 
Обвиняемият се е признал за отговорен, че на 23 март нарушил ограниченията срещу разпространяването или появяването на заразна болест по хората - COVID-19, откакто бил подложен под карантина с наставление, издадено от Регионална здравна ревизия (РЗИ) - Русе. Той не е извършил задължението си да не напуща дома или мястото за престояване, посочено в предписанието - адрес в с. Калояновец, а действието е осъществено в изискванията на изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи.
Мъжът заявил пред съда, че е подписал непринудено съглашението, склонен е с неговите последствия и се отхвърля от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. 
В хода на следствието е открито, че при прибирането си от Германия и подложен под наложителна карантина от здравните управляващи той посетил кметството на Калояновец,защото желал да се срещне с кмета. В същото време в постройката имало и други хора, на които било известно, че мъжът преди малко се е завърнал от чужбина и  за нарушаването на наложителната карантина навреме били известени органите на Министерство на вътрешните работи.
Одобреното от Районен съд – Стара Загора съглашение е дефинитивно и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР