Наказание от шест години лишаване от свобода“ бе наложено на

...
Наказание от шест години лишаване от свобода“ бе наложено на
Коментари Харесай

Шест години затвор за мъж, причинил смъртта на полицай край Нова Загора

Наказание от шест години „ отнемане от независимост “ бе наложено на Г.К. пообвинителен акт на Окръжна прокуратура - Сливен.
Той е обвиняем за това, че по несъобразителност е предизвикал гибелта на полицейски чиновник, изпълняващ служебните си отговорности по застраховане на пътнотранспортно произшествие. Престъплението е осъществено на 2 декември 2020 година на път, намиращ се в землището на с. Радево, общ. Нова Загора. Деянието е осъществено в пияно положение и с превишена скорост.

По време на следствието е открито, че обвиненият е управлявал автомобил със скорост от 109 км/ч при позволена за пътния сектор от 90 км/ч. Г.К. изгубил ръководство над автомобила и навлязъл в лентата за насрещно придвижване. Превозното средство се е завъртяло и се е блъснало е полицейски автомобил, паркиран за застраховане на ПТП, зародило по-рано на този пътен сектор. В същото време потърпевшият се намирал зад полицейския автомобил, който след удара се придвижил обратно и по този начин блъснал полицейския чиновник. Пострадалият е превозен до болнично заведение, където по-късно е умрял. Установено е, че подсъдимият е управлявал автомобила с 0.75 промила на алкохол в кръвта.

Присъдата на Окръжен съд - Сливен предстои на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР