Наизборите за Европейски парламент, които ще са през юни тази

...
Наизборите за Европейски парламент, които ще са през юни тази
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: ПП-ДБ трябва да се явят заедно на евроизборите

Наизборите за Европейски парламент, които ще са през юни тази година, Политическа партия и Демократична България би трябвало да сеявят още веднъж като коалиция, съобщи пред бТВ съпредседателят на „ Демократична България “ и ръководител на ДСБ Атанас Атанасов.

По отношение на желанието на " Продължаваме промяната " да бъде част от фракцията на „ Обнови Европа “, чийто член е Движение за права и свободи,Атанасовкоментира, че не е проблем с Политическа партия да са отразлични политически фамилии в Екологичен потенциал.

Той подсети, че на предходните европейски избори съдружният сътрудник „ Да, България “ е бил без политическо семейство.

Тогава обаче нямаше декларирано желание обединението да се раздели в разнообразни фракции след вота, а и след това се оказа, че „ Да, България “ гравитира към ЕНП, част от която е ДСБ.

Атанасов изрази подготвеност да оглави Народното събрание: „ За мен би било огромна чест, има такава концепция, само че има две условия – моята парламентарна група да ме предложи и болшинството да ме избере. “

„ Този въпрос следва да се реши в пакет с така наречен „ ротация “. Смятам, че ще мине относително безболезнено в Народното събрание. “-допълни депутатът от ПП-ДБ.

Според него проблем може да пристигна от страна на президента Румен Радев, който да забави връчването на мандата за сформиране на ново държавно управление. Атанасов подсети, чепривръчването на мандата на ПП-ДБ, с който беше формирано държавното управление „ Денков-Габриел “,Радев съобщи: „ Надявам се да ми го върнете празен. “

За да се състои ротацията на министър председателите през март, която беше контрактувана при съставянето на кабинета, настоящето държавно управление би трябвало да подаде оставка. После президентът би трябвало да направи съвещания с парламентарно показаните партии и да връчи мандат на ГЕРБ за сформиране на държавното управление.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР