Наистина, той е доста по-различен от това, което видяхме по

...
Наистина, той е доста по-различен от това, което видяхме по
Коментари Харесай

Пултът за управление на космическия кораб Старлайнър е по-различен от този на Крю Драгън

Наистина, той е много по-различен от това, което видяхме по време на полета на “Крю Драгън ”. Забравете за тъч скрийновете. Вместо това – измервателни уреди, превключватели, клавиши, джойстик. Отвътре “Старлайнър ” наподобява повече на галактическата совалка. Класика!

Когато СпейсЕкс изстреля в космоса астронавтите Боб Бенкен и Дъг Хърли на 30-ти май, корабът вършеше работата си през по-голямата част от времето в автоматизиран режим. Само неколкократно бе планувано двамата да поемат кораба на ръчен надзор.

“Вероятно фантазията на всеки възпитаник, който учи за летец-изпитател, е да има опцията да лети на напълно нов галактически транспортен съд. Щастлив съм да владея тази опция с моя добър другар до мен ”, показа Бенкен няколко седмици преди историческото изстрелване.

Скафандрите, които астронавтите на “Старлайнър ” ще обличат, също ще се разграничават от тези на СпейсЕкс. Ако модата на Бенкен и Хърли беше бяла, костюмите на летците на Боинг ще са сини – съгласно логото и излъчването на компанията.

За повече информация: Futurism

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР