Наистина обединени. Това ще е мотото на кампанията на ректора

...
Наистина обединени. Това ще е мотото на кампанията на ректора
Коментари Харесай

Обединение - лайтмотивът на кампанията на Герджиков

Наистина обединени . Това ще е мотото на акцията на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков . Именно към обединяването като контрапункт съгласно него на сегашната конюнктура в страната беше лайтмотивът в изявленията по време на формалната гала по оповестяване на президентската двойка.

Днес в Националния замък на културата (НДК) проф. Герджиков и претендентът му за вицепрезидент полк. Невяна Митева оповестиха публично кандидатурата си за идния на 14 ноември президентски избор. Сред на двамата изпъкват имената на редица публични персони от политическата, културната и научната сфера.
 Герджиков: Когато разбрах, че ГЕРБ ще поддържат самостоятелен, мислех да се откажа
Герджиков: Когато разбрах, че ГЕРБ ще поддържат самостоятелен, мислех да се откажа

" Ако бъдем подкрепени от ГЕРБ, най-после няма никой от нас да бъде определен "

В залата изпъкваха и видни лица от ГЕРБ , която е главната политическа мощ зад ректора на Алма Матер - кметът на София Йорданка Фандъкова , някогашният състезателен министър Красен Кралев , някогашният началник на просветителното ведомство Красимир Вълчев .

" Приех да се кандидатирам, тъй като всеки един от нас в даден миг от живота си би трябвало да заплати цената за това, което е получил от Родината . Не съм политик, не мисля и не приказвам като политик , считам и че няма да се трансформира в подобен ", стартира изказването си проф. Герджиков. И незабавно изложи главната си цел, лайтмотив в акцията му - обединяване. " Под обединяване имам поради не такова на политическите партии, а на хората и нацията . "
 Дончева атакува Герджиков: Ортодоксален гербаджия!
Дончева атакува Герджиков: Ортодоксален гербаджия!

Готова е да се извини, в случай че не е права за изказванията си

Герджиков акцентира дебело също по този начин, че не е член на която и да е партия. " Затова чакам поддръжка от всички български жители, които осъзнават потребността от това да си протегнем ръка в тази сложна обстановка на разделяне ", уточни той.

По думите му политическата рецесия и ожесточението сред партиите е зло за България . " Трябва един спокоен спор, едно обединяване по съществени общественоважни тематики. Трябва ни нов народен блян . "

От своя страна претендентът за вицепрезидент полк. Невяна Митева стартира речта си по този начин: " Гордея се, че съм родена, пребивавам и основала семейство и децата си в България. Радвам се на 3 деца и прелестен любящ брачен партньор. Още от дете спортът ме научи на ред, дисциплинираност и самораздаване , с помощта на които реализирах национални върхове. Службата ми в българската войска осмисли живота ми, даде ми възприятие на сигурност и самочувствие. Работила съм в неправителствения бранш по разнообразни обществени планове и проблеми за деца и фамилии със специфични потребности ".
 Минеков вижда проваляне в номинацията на Герджиков, духът на Аристотел срещнал духа на Винету
Минеков вижда проваляне в номинацията на Герджиков, духът на Аристотел срещнал духа на Винету

Ректори и шефове на учебни заведения не трябвало да влизат в политическа борба

" Взех решение да се включа в изборите за президент и вицепрезидент, тъй като имам вяра, че е пристигнало време за същинско обединяване. Не би трябвало омразата да осакатява живота ни, можем да вървим напред само дружно. Нека сме любящи индивиди и всеки да се труди на своята позиция за добруването на България ", продължи лайтмотива за " обединяване " тя.
 ГЕРБ изрично поддържат Анастас Герджиков за кандидат-президент
ГЕРБ изрично поддържат Анастас Герджиков за кандидат-президент

Ако Борисов се изправел против Радев, нацията щяла да се раздели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР