Наистина мониторингът на България е дискриминационен и както е организиран,

...
Наистина мониторингът на България е дискриминационен и както е организиран,
Коментари Харесай

Джамбазки за доклада на ЕК: Мониторингът на България е дискриминационен

Наистина мониторингът на България е дискриминационен и както е проведен, е " чисто политически инструмент ", сподели евродепутатът Ангел Джамбазки отнсно отчета на Европейска комисия.

Ангел Джабазки ВМРО/ЕКР: " Така както България е изпълнила всички критерии, механически, за влизане в Шенгенското пространство, само че не влиза поради вътрешните проблеми на Холандия, поради нежеланието на Германия и поради други вътрешнополитически въпроси в други европейски страни, по този метод, с този механизъм България и Румъния са сложени в неравностойно състояние. "
Според Джамбазки подобен механизъм би могъл да бъде потребен, да вземем за пример в Малта. По думите му даже в Германия се одобряват нормативни документи, които нарушават главните права и свободи като да вземем за пример, правото на напредване, които засягат източноевропейските превозвачи.

Джамбазки счита, че в това отношение има два метода: или да има подобен механизъм за всички, или въобще да няма подобен механизъм.

Емил Радев пък означи, че Европейска комисия е оценила, че България е на прав път и напредва. Това съгласно него е най-хубавият отчет, който сме получавали за 11 години. Отчетена е голямата воля на държавното управление за промени и да извърши 17-те рекомендации, нови рекомендации няма, а би трябвало да се довърши осъществяването на предходните 17.

Радев изрази вяра, че през 2018 година, откакто осъществим всички рекомендации по отчета от 2017-а, " да затворим този дискриминационен за България механизъм ".
 Евродепутатът Емил Радев: Докладът на Европейска комисия е може би най-положителният до момента Евродепутатът Емил Радев: Докладът на Европейска комисия е може би най-положителният до момента
Евродепутатът Емил Радев дефинира отчета на Европейската комисия като може би най-положителния от началото на Механизма за съдействие и инспекция....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР