Нахлуването на студено време в Европа благоприятства разпространението на вирусите,

...
Нахлуването на студено време в Европа благоприятства разпространението на вирусите,
Коментари Харесай

Задава ли се нова вълна на COVID-19 в Европа?

Нахлуването на студено време в Европа благоприятства разпространяването на вирусите, по-специално пандемията от COVID-19, която наподобява демонстрира признаци на възкръсване.

Във Франция здравните управляващи оповестяват за повече от 48 000 нови случая за 24 часа, нарастване от 46% за една седмица. Този растеж се отразява на лечебните заведения, които записват нарастване на хоспитализациите и оказването на интензивни грижи след 4 седмици на спад.

Предвещават ли тези цифри нова вълна на вируса във Франция и по-общо в Европа? Засега специалистите са внимателни по въпроса, даже на фона на тревожните статистики. Новият вид на Омикрон – BQ.1.1 може да стане доминантен и да скапе идните празници.

Почти три години след началото на пандемията популацията, което е в огромната си част имунизирано, има по-добра отбрана против вирусите. Първите 8 талази донесоха прочут имунитет и антивирусните лекувания потвърдиха своята успеваемост против тежките форми на болестта...

Докато условието за носене на маски отпадна, френското държавно управление прикани хората да бъдат деликатни и да съблюдават избрана отдалеченост. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР