Нахлуването на Русия в Украйна вече не се разглежда като

...
Нахлуването на Русия в Украйна вече не се разглежда като
Коментари Харесай

Проучване: На инвазията на Русия в Украйна вече се гледа като на война срещу Европа

Нахлуването на Русия в Украйна към този момент не се преглежда като война в Европа, както беше през предишното лято, а като на война против Европа, съгласно интернационално изследване на публичното мнение, оповестено от мозъчния концерн Европейския съвет за външни връзки, представено от БНР.

Проучването употребява данни от девет страни от Европейски Съюз, както и от Обединеното кралство, Русия, Китай, Индия и Турция.

Ново изследване на мозъчния концерн също по този начин демонстрира, че войната на Русия против Украйна е консолидирала Запада, като в това време европейските и американските жители имат доста общи възгледи по отношение на главните световни въпроси.

Европейците и американците са съгласни, че би трябвало да оказват помощ на Украйна да завоюва, че Русия е техен неприкрит съперник и че идният международен ред най-вероятно ще бъде избран от два блока, водени надлежно от Съединени американски щати и Китай.

За разлика от тях жителите на Китай, Индия и Турция избират бърз завършек на войната, даже в случай че Украйна би трябвало да отстъпи територия.

Хората в тези незападни страни и в Русия също по този начин считат появяването на многополюсен международен ред за по-вероятен от двуполюсен.

Преобладаващото мнение в Европа  - на 44% от интервюираните в Обединеното кралство, 38% в девет страни членки на Европейски Съюз и 34% в Съединени американски щати - в този момент е, че Украйна би трябвало да си върне цялата територия, даже в случай че това значи по-дълга война, демонстрира изследването.

На това мнение са и 30% от интервюираните в Индия, на 27% в Турция, на 23% в Китай и на едвам 5% в Русия.

В същото време 54% в Индия считат, че спорът би трябвало да спре колкото се може по-бързо, даже в случай че това значи, че Украйна би трябвало да се откаже от следените от руснаците територии. На сходно мнение са и 48% от интервюираните в Турция, 44% в Русия, 42% в Китай, 30% в девет страни от Европейски Съюз, 22% от британците и 21% от американците.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР