Наградите МОВО (Music of Black Origin) излъчиха двама победители за

...
Наградите МОВО (Music of Black Origin) излъчиха двама победители за
Коментари Харесай

Ето и всички победители от наградите за черна музика MOBO

Наградите МОВО (Music of Black Origin) излъчиха двама спечелили за най-хубав албум - Литъл Симз и дебютанта Нъкс, заяви Би Би Си.

Това се случва за първи път в 25-годишната история на премиите, честващи черната музика и просвета.

Наградата МОВО е още едно самопризнание за рапърката Литъл Симз, която предишния месец беше удостоена с наградата " Мъркюри " за най-хубав английски или ирландски албум за изключително персоналния " Sometimes I Might Be Introvert ".,

Нъкс завоюва премията за джаз-рап опуса " Alpha Place ", наименуван на лондонски квартал, където е израснал. Миналата година той беше отличен за дебют.

 Little Simz/Getty Images



" Двамата реализатори демонстрират накъде отива английския рап - обосноваха се съдиите - както като продукция, по този начин и лирически ".

Крейг Дейвид извърши шлагерите си " Fill Me In ", " Re-Rewind " и " When The Bassline Drops " на церемонията. Той и Найл Роджърс получиха награди за цялостни достижения.

От сцената Крейг Дейвид  посвети премията на татко си, който е бил жертва на " расизъм и тормоз ", когато се е преселил в Лондон, само че го е отгледал с обич и му е казвал в никакъв случай да не се отхвърля от задачата си. Крейг Дейвид получи почетната премия 22 години, откакто печели първата си МОВО за дебют през 2000 година

Виж още: Кой е Дърмот Кенеди и за какво би трябвало да го чуеш незабавно?

 Getty Images


Найл Роджърс основава шлагери повече от 50 десетилетия. Той е написал " Like A Virgin " на Мадона, " Let's Dance " на Дейвид Боуи и " Cuff It " на Бионсе. Легендарният музикант сподели, че постоянно се е чувствал вкъщи в Лондон.

" Англия постоянно ме е подкрепяла, само че от време на време в Америка расизмът допринасяше за развиването ми " - сподели той.

Той закри шоуто с медли от свои шлагери - от " Chic's Le Freak " до " Get Lucky " на " Дафт Пънк ".

Лондонският рапър Сентръл Сий завоюва премиите за най-хубав реализатор и видео на годината за провокативния си химн " Doja ".

Пинк Пентърес, която оглави класацията " Звукът на 2022 година ", завоюва премията МОВО за най-хубава певица.

Бърна Бой измести Бионсе, Дрейк и Кендрик Ламар за премията за най-хубав интернационален реализатор. Той беше отличен и за най-хубаво африканско осъществяване. Групата " Ди-Блок Юръп " се наложи в категорията за най-хубав хип-хоп.

Наградата за ария на годината получи Дрей Мак за шлагера " Own Brand (Baddie) ".

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР