Наградите Грами ще имат пет нови категории, сред които за

...
Наградите Грами ще имат пет нови категории, сред които за
Коментари Харесай

Наградите Грами ще имат 5 нови категории

Наградите " Грами " ще имат пет нови категории, измежду които за създател на песни на годината , което ще даде опция на Националната звукозаписна академия да отличава най-хубавия композитор на некласическа музика, който нито е реализатор, нито продуцент, заяви Асошиейтед прес.

Добавена е и специфична премия за заслуги - за ария за обществена смяна , добавя Българска телеграфна агенция.

В новата композиторска категория ще бъдат отличавани създатели с доста нови песни през предходната година, до момента в който в съществуващата за ария на годината премията е за текст или ария единствено на един шлагер.

" Тази нова категория е в действителност за човек, който е специалист в занаята на писането на песни ", изясни основният изпълнителен шеф на Академията Харви Мейсън младши. Авторите би трябвало да са написали най-малко пет песни, в които са записани " единствено " като създатели или съавтори.

" Някой, който самичък написа музиката си и я записва, няма да бъде позволен до присъединяване ", сподели Мейсън. " Песните би трябвало да са за други. Искаме да подчертаем занаята на професионалното писане на песни за реализатори ".

Новата категория е още една голяма стъпка за създателите на песни. Миналата година актуализация на разпоредбите разреши на всеки създател на песни, продуцент, инженер или реализатор, участващ в албум, номиниран за албум на годината, в последна сметка да получи номинация.

Другите четири категории са за най-хубав албум с рецитирана лирика, различно музикално осъществяване, американско музикално осъществяване и саундтрак за видеоигри и други интерактивни медии .

Академията сътвори и специфична премия за заслуги , която дефинира най-хубавата ария за обществена смяна. Тя ще се основава на текста, който би трябвало да е за настоящ обществен проблем и да предизвиква " разбирателството, построяването на мира и съпричастността ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР