Наградите „Анастасия Тошева“ на община Стара Загора бяха връчени на

...
Наградите „Анастасия Тошева“ на община Стара Загора бяха връчени на
Коментари Харесай

Отличиха будителите на Стара Загора

Наградите „ Анастасия Тошева “ на община Стара Загора бяха връчени на тържествена гала в навечерието на 1 ноември. В залата на Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ се събраха учители, учени, дейци на културата и науката, хора на духа.
“Радвам се, че Стара Загора има своите будители, имала ги е във времето и ще продължи да ги има и в дните напред. Защото всички можем да имаме рекламация Стара Загора да бъде столица на духовността. Нека благодарим на вас, учители, на вас, книжовници, на вас, работещите в библиотеките, на вас, дейци на културата във всичките й измерения! Нека всички ние колкото можем да даваме от себе си, с цел да я има българщината”, съобщи в приветственото си слово Иванка Сотирова, заместник-кмет филантропични действия на община Стара Загора.
Индивидуалната премия „ Анастасия Тошева “ на община Стара Загора тази година е присъдена на Таня Маджарова, преподавател по британски език в Гимназията с преподаване на непознати езици (ГПЧЕ) “Ромен Ролан”. За многочислените триумфи на нейни възп на национално и интернационално равнище, за създадени и финансирани от Европейската комисия (ЕК) 4 плана по стратегия Еразъм+, за получен от Европейска комисия документ за най-хубава план в региона на образованието и младежта “Моята, твоята, нашата културна идентичност”. Другите две номинации бяха за учителката по съветски език от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина “Иван Павлов” Патриция Ахчиева и началното учителка от IV ОУ “Кирил Христов”.
Колективната премия “Анастасия Тошева” получи от педагогическият колектив на Детска градина N 10 ”Светлина” за работата си по няколко плана - “Училищната мрежа на стратегиите Екоучилища и Учим за гората - модел за сполучливо съдействие за стабилно развиване, на запазване на околната среда и екологично образование”, “С грижа за всяка капка”, за взаимни начинания с операта, Драматичния и кукления спектакъл в Стара Загора. За груповата премия беше номиниран и колективът на Детска градина N 8 “Българче”.
Наградите “Анастасия Тошева” се връчват за достижения на дейци на науката и образованието, с принос за развиването на Стара Загора, както и на възпитаници и студенти, спечелили призови места в интернационалните и национални състезания и олимпиади. Наградата е основана през 1985 година Връчвана е до 1989 година и е възобновена през 1999 година
Гергана Стратиева стана първият притежател на учредената през юли тази година премия “Млад учител” , която се присъжда за важен принос в региона на образованието и с него се удостояват млади учители и други педагогичен експерти със стаж до 5 години.
На церемонията бяха връчени и премиите “Будител на Стара Загора” на Съюза на учените - Стара Загора, за които Actualno.com към този момент осведоми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР