Наградата БАФТА за най-добра актриса отиде при Кейт Бланшет за

...
Наградата БАФТА за най-добра актриса отиде при Кейт Бланшет за
Коментари Харесай

Кейт Бланшет спечели БАФТА за най-добра актриса

Наградата БАФТА за най-хубава актриса отиде при Кейт Бланшет за драмата " Тар ".

Церемонията по раздаването беше нощес.

Антивоенната немска драма " На Западния фронт нищо ново " завоюва седем наградата, в това число за най-хубав филм, на церемонията по връчването на премиите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия, с което драмата набра скорост в сезона на премиите, който ще доближи своята кулминационна точка на " Оскарите " идващия месец, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Ирландската трагикомедия " Баншите от Инишерин " взе четири трофея, в това число за най-хубав английски филм, а рок биографията " Елвис " също завоюва в четири категории.

Остин Бътлър взе наградата за най-хубав артист за " Елвис ". 

За най-хубав режисьор бе разгласен режисьорът на кино лентата " На Западния фронт нищо ново " Едвард Бергер.

Едуард Бергер завоюва за най-хубав режисьор за " На Западния фронт нищо ново "
Снимка: БТА/АР
" На Западния фронт нищо ново ", който изобразява живота и гибелта в окопите на Първата международна война, завоюва награди и в категориите за приспособен сюжет, операторско майсторство, най-хубава музика, най-хубав тон и най-хубав неанглоезичен филм.

" Навални ", отдаден на хвърления в пандиза съветски опозиционер Алексей Навални, завоюва в категорията за документален филм. Създателите на кино лентата посветиха премията на фамилията на Навални и на българския проверяващ публицист Христо Грозев.

Журналистът, който Русия разгласи за търсене през декември, съобщи в петък, че английската полиция му е " забранила да участва " на премиите БАФТА от съображения за сигурност, напомня Ройтерс. В отговор лондонската полиция съобщи, че не е забранявала и не би могла да забрани на който и да било да участва на частно събитие. Решенията за наличие са от компетенцията на уредниците на събитието, съобщи тя.

Бари Когън
Снимка: Българска телеграфна агенция
Бари Когън от " Баншите от Инишерин " завоюва оценката за артист в поддържаща роля. 

Кери Мълиган бе оповестена неправилно за носителка на премията за поддържаща женска роля след неточност в превода, заяви Пи Ей Мидия в партньорство с ДПА.

Носителят на " Оскар " Трой Коцур обявяваше премията на жестомимичен език и се стигна до неразбирателство, вследствие на което името на Мълиган беше оповестено за нейното осъществяване във кино лентата " Тя сподели ". Водещият бързо поправи грешката и разгласи за победителка звездата от " Баншите от Инишерин " Кери Кондън.

Кери Кондън
Снимка: Българска телеграфна агенция
Сред ВИП гостите на събитието бяха и принц Уилям и брачната половинка му Кейт.

Кейт и Уилям
Снимка: Българска телеграфна агенция
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР