Награда за цялостен принос към социалната политика на Европа получи

...
Награда за цялостен принос към социалната политика на Европа получи
Коментари Харесай

Социалният министър получи специална награда

Награда за повсеместен принос към обществената политика на Европа получи министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова на Европейската конференция " Социална стопанска система: хора, планета, деяние ", която се организира на 13 и 14 ноември в Сан Себастиан, Испания. Тя беше отличена за приноса ѝ в осъществяването на промяната за деинституционализация на грижите за деца в България, оповестиха от отрасловото ведомство.

" Преди 27 години взех решение, че ще посветя професионалния си и част от персоналния си живот на доста специфична обществена идея – да видя затварянето на всички детски институции в България. Днес съм щастлива да кажа, че идната година ще видя края на това изпитание. Защото следващата година ще затворим и последната такава институция в България и ще се сбогуваме с този ужасяващ тип грижа ", сподели министър Шалапатова при приемането на оценката. Тя означи, че премията е за всички отдадени хора, които през днешния ден работят, с цел да трансформират България по този начин, че страната ни да бъде страна членка, в която няма беднотия и деца в институции, а младежи, които се стремят да развият капацитета си.

Европейската конференция " Социална стопанска система: хора, планета, деяние " в Сан Себастиан събра водачи по обществените политики от 19 страни – членки на Европейски Съюз. В рамките на форума министър Иванка Шалапатова се срещна с еврокомисаря по работните места и обществените права Никола Шмит, ръководителя на Европейския стопански и обществен комитет Оливер Рьопке, Хуан Антонио Педреньо – президент на " Социална стопанска система Европа “, както и с други водачи по въпросите на обществената стопанска система и обществените вложения от страните членки и от европейските институции. По време на диалозите тя акцентира поддръжката на България за целите на Испанско председателство на Съвета на Европейски Съюз и смисъла на довършването на работата по значими тематики като Директивата за отбрана на правата на работещите през платформи и обезпечаването на по-добра отбрана на правата на хората с увреждания на европейско равнище.

Българският министър на труда и обществената политика обърна внимание на напъните на страната ни да се откри допустимо решение на блокираните договаряния сред Съвета и Европейския парламент по Регламент 883/2004 за съгласуваност на системите за обществена сигурност, който има огромно значение за гарантирането на правата на българските служащи в Европейски Съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР