Награда за телевизионна журналистика получи Euronews Bulgaria на годишния конкурс

...
Награда за телевизионна журналистика получи Euronews Bulgaria на годишния конкурс
Коментари Харесай

Годината на войната по Euronews Bulgaria получи награда на конкурса за тв журналистика Свети Влас

Награда за телевизионна публицистика получи Euronews Bulgaria на годишния конкурс " Свети Влас ". Отличието е за " Годината на войната " -, която означи годишнината от нахлуването на Русия в Украйна и бе излъчена на 24 февруари в пет страни. В рамките на предаването публицистите на Euronews от Румъния, Сърбия, Албания, Грузия, Украйна, Франция и България припомниха трагичните събития от началото на войната и проучиха нейното отражение върху личните си страни, Европа и света.

Главният редактор на Euronews Bulgaria Марина Стоименова и изпълнителният продуцентт на малкия екран Надя Ганчева бяха номинирани за влиятелното отличие, което от 2011 година награждава достиженията в българския ефирен ефир. 

Голямата премия на състезанието получи Александър Марков от Българска национална телевизия с документалния си филм за войната в Украйна. Специални оценки бяха присъдени на Лора Крумова от Нова тв за серия изявленията във връзка “Магнитски ”, и на Бесте Сабри от бТВ за кореспонденциите й от епицентъра на земетресенията в Турция.  

Носители на премията в другите категории досега са били Нери Терзиева, Милен Цветков, Димитър Цонев, Мартин Карбовски, Сашо Диков, Тома Томов, Елена Йончева, Миролюба Бенатова, Мария Цънцарова, Емил Кошлуков, Ани Цолова и Виктор Николаев, Антон Хекимян, Бойко Василев, Николай Дойнов. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР