Нагли апаши буквално изнесоха покъщнината на варненска бизнесдама, докато тя

...
Нагли апаши буквално изнесоха покъщнината на варненска бизнесдама, докато тя
Коментари Харесай

Нагли апаши ошушкаха дома на варненска бизнесдама

Нагли апаши безусловно изнесоха покъщнината на варненска бизнесдама, до момента в който тя е в болница. Кокошкарското криминале се случило при започване на ноември, като в продължение на няколко дни крадците отмъквали скъпи движимости, описа пострадалата Веселина С.

През есента тя прекарала тежък коронавирус и мъчно се възстановявала след болестта. На 1 ноември на няколко пъти й прилошавало, даже изпаднала в безсъзнание вечерта и водачът й Стефан П. я откарал до болничното заведение. След осъществен обзор я хоспитализирали в инфекциозното поделение на УМБАЛ „ Света Марина “.

Ключът за жилището й останал в водача – обикновено било при нейно по-дълго неявяване той да наглежда жилището й – апартамент на втория етаж в кооперация на ул. „ Царевец “ във Варна. В интервала, в който Веселина била в болничното заведение, Стефан поканил в дома й своята другарка Сияна Б. дружно с бебето й, а с цел да е идилията цялостна – взел и кучето си.

След като изписали бизнесдамата, тя се прибрала в дома си и заварила хаос – разхвърляни памперси на бебето и облекла на въпросната другарка на водача. Същинският потрес настъпил, откакто открила, че от вкъщи й липсват движимости.

Първоначално забелязала, че са изчезнали пет броя скъпи часовници – “Версаче “ и един „ Сваровски “, които постоянно оставяла на едно и също място. Впоследствие схванала, че от жилището й са изнесени още редица скъпи движимости. Сред тях са 7 – 8 чифта маркови очила „ Версаче “, палта, облекла, обувки, в това число и долни дрехи. Стойността на откраднатото е над 10 000 лв., счита бизнесдамата.

Любопитните находки при разплитането на случая пристигнали от записите от видеонаблюдението. Камерата, която гледа към паркинга на кооперацията, засякла, че единствено два-три часа откакто постъпила в болничното заведение, двама мъже със подозрително държание се навъртали пред входа.

На записите, с които разполага медията ни, се вижда по какъв начин в 1:51 часа на 2 ноември видеонаблюдението към входа на кооперацията прихваща мъж, който се суети начело и приказва по телефона. Пет минути по-късно се появява втори мъж и двамата стартират да си приказват, след което се отдалечават от мястото, като вторият засечен от камерата мъж се обръща към терасата на жилището и показва повърхностно към камерите. Малко по-късно мъжете се връщат и се приближават до входа, стоят няколко минути и отново се отдалечават.

През тези няколко минути обаче на друга от камерите се вижда по какъв начин единият от тях влиза във входа, качва се на втория етаж, слухти на входната врата на жилището известно време, след което слиза по стълбите.

В 2:35 часа същият се качва по външното тяло на климатика на терасата на жилището. 11 минути по-късно камерите, които гледат към терасата и паркинга, стопират да демонстрират картина – това се вижда след обзор на видеозаписите. Едната от хипотезите е, че камерите най-вероятно са изключени от DVR-рекордера, ситуиран в къщата.

Според специалист в тази област това най-вероятно е по този начин, тъй като двете камери нямат външен адаптер, а кутията, на която са сложени камерите, не е отваряна, тъй като няма съмнения в облика преди прекъсването им.  

Мъжът, покачил се на терасата, е разпознат от пострадалата бизнесдама, защото той е идвал в дома й преди. Също е разпознат и от нейна позната, която има сведения, че той е движимост в отварянето на порти и дограми. Лицето е Явор Х., криминално проявено е и сега се намира в Англия.

По-малко от час след прекъсването на двете камери – в 3:32 часа, се вижда по стълбите във входа да се качват водачът и приятелката му. Очевидно виновникът за прекъсването на камерите е пропуснал да спре третата камера или не е съобразил за съществуването й.

В 6:06 часа видеонаблюдението документира по какъв начин приятелката на водача излиза от жилището. В ръцете си тя държи обемиста чанта (разпозната от пострадалата бизнесдама като нейна, закупена от магазин на „ Версаче “ в Париж), с която изнася движимости от жилището. Това продължава и през идващите няколко дни, като записите демонстрират по какъв начин Стефан и приятелката му неведнъж влизат и излизат от жилището.

В един от случаите водачът изнася два черни чувала, а в различен – навит на фуния килим, от който издайнически се демонстрират движимости.  

На 4 ноември същата камера запечатва по какъв начин с изключение на Стефан и Сияна в жилището влизат още двама мъже, които се задържат вътре към час.

Видеозаснемането на двете спрени камери е обновено вечерта на 4 ноември, като първото придвижване, което те засичат, е в 23:46. Интересен въпрос е кой е присъединил камерите още веднъж?

След като схваща, че е жертва на обеден грабеж, Веселина С. търси отговори от индивида, на който е оставила ключ – водача Стефан. Той обаче не дава отговор на позвъняванията и известията й.

Междувременно тя реализира връзка с брата на неговата другарка, който добросъвестно й спомага. Признава, че сестра му е донесла много движимости в апартамент, който населяват двамата. Дори направил снимки  на облекла, закачени в дрешника, които Веселина С. разпознала като свои.

Дни по-късно Стефан й писал, че желае да я види, и цъфнал на входната й врата. Тя го поканила да поговорят и той почнал да се оправдава. След като си тръгнал, Веселина С. забелязала, че учудващо два от изчезналите часовници се били материализирали отначало по местата си в коридора.

Бизнесдамата е направила нужните законови действия да търси правата си, като се чака способените органи да открият виновниците за наглия грабеж.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР