Наглед рутинното гостуване на Фиорентина на Удинезе преди един месец

...
Наглед рутинното гостуване на Фиорентина на Удинезе преди един месец
Коментари Харесай

Фиорентина взе гостуването, което едва ли ще иска да си спомня

Наглед рутинното посещение на Фиорентина на Удинезе преди един месец се трансформира в мача, който никой почитател на "виолетовите " в никакъв случай няма да желае да си спомня. Защото тъкмо преди началото му в съня си умря капитанът на отбора Давиде Астори.

Заради кончината му борбата беше отсрочена и се игра на 3 април на "Фриули ". И в памет на безконечния си капитан, играчите на Фиорентина реализираха прочувствената победа с 2:0 в Удине. А почитателите и на двата отбора отдадоха респект на някогашния италиански национал.

Още от началото гостите упражниха напън, само че първата заплаха беше пред тяхната врата. В 19-та минута Стипе Перица изпусна от преференциална позиция за "фриуланите ", а малко по-късно те бяха осъдени.

В 29-та минута Джузепе Пецела препъна излизащия самичък против вратаря Федерико Киеза и реферът уточни бялата точка, без да се замисля. Зад топката застана Жордан Верету и прониза мрежата за 1:0.

При този резултат пристигна и почивката. Веднага след нея Якуб Янкто стреля рисково към вратата на съперника, само че вратарят мазета в корнер. Родриго де Паул на два пъти изпусна страхотни шансове за Удинезе да изравни и малко по-късно отборът му беше осъден за тези пропуски.

В 71-та минута Киеза създаде и второто попадение за отбора си, като откри Джовани Симеоне на стрелкова позиция и синът на наставника на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не сбърка и направи 2:0.

Марко Бенаси малко по-късно изпусна да оформи класиката, само че в последна сметка повече попадения в този мач по този начин и не паднаха и Фиорентина се поздрави напълно справедливо с трите точки в тъжния мач.

С този актив "виолетовите " събраха 47 точки на осмата позиция и не престават да се борят за място в евротурнирите. След кончината на капитана си отборът от Флоренция заигра в негова чест и ниже победа след победа, което съживи упоритостите му за Европа. Удинезе записа пето следващо проваляне и с 33 точки доиграва умерено сезона.

Резултати от мачовете в Серия А от вторник:

Удинезе - Фиорентина 0:2

Дженоа - Каляри 2:1

Аталанта - Сампдория 1:2
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР