„Нафтогаз Украйна“ още в началото на новата 2019 г. може

...
„Нафтогаз Украйна“ още в началото на новата 2019 г. може
Коментари Харесай

„Нафтогаз Украйна“ очаква проблеми със закупуването на газ, заради липсата на пари


„ Нафтогаз Украйна “ още при започване на новата 2019 година може да има проблеми със закупването на газ, както и да бъде изправена през редица усложнения. Това декларира ръководителят на компанията Андрей Коболев, представен от локални и съветски медии, които се базират на негов коментар в обществените медии.

През завършващата година украинската група от компании „ Нафтогаз “ има негативен паричен поток, изяснява той. „ Влизаме в 2019 година с минимални парични средства, което затруднява закупуването на газ в пика на отоплителния сезон “, написа Кобелев във Фейсбук.По думите му, неналичието на средства слага под опасност и плановете за рандеман на природен газ и модернизацията на газотранспортната система на страната.

Основната причина за тази обстановка съгласно топ мениджъра е продажбата на природен газ по привилегировани цени, като освен това държавното управление на Урайна, което би трябвало да компенсира загубите на газовия монополист не извършва отговорностите си.

„ Като цяло виждаме, че през 2019 година ни чака недостиг на ликвидността от порядъка на 35,2 милиарда гривни “, прибавя Коболев.
В началото на ноември „ Нафтогаз “ подаде до държавното управление на Украйна искане за овъзмездяване на загубите, зародили заради осъществяването от компанията на обществени отговорности във връзка с продажбата на природен газ за популацията, само че ръководещите на страната отхвърлиха да компенсират компанията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР