Наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на

...
Наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на
Коментари Харесай

С над 35 хил. се увеличили наетите на трудов договор

Наетите лица по трудово и служебно правно отношение към края на март 2018 година нарастват с 35,2 хиляди, или с 1,5%, по отношение на края на декември 2017 година, като доближават 2,31 милиона. Спрямо края на четвъртото тримесечие на 2017 година най-голямо нарастване на наетите лица се следи в икономическите действия „ Култура, спорт и развлечения “ - с 4,8%, „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения “ - с 4,5%, и „ Селско, горско и рибно стопанство “ - с 4,2%. Най-голямо понижение на наетите лица по трудово и служебно правно отношение е записано в активност „ Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива “ - с 0,8%, демонстрират данни на Националния статистически институт (НСИ).

В структурата на наетите лица по стопански действия максимален е относителният дял на наетите по трудово и служебно правно отношение в дейностите „ Преработваща индустрия “ и „ Търговия, ремонт на коли и мотоциклети “ - надлежно 22,4 и 17,1%.

В края на март 2018 година спрямо края на март 2017 година наетите лица по трудово и служебно правно отношение се усилват с 34,5 хиляди, или с 1,5%.

Най-голямо нарастване на наетите се следи в икономическите действия „ Преработваща индустрия “ - с 6,4 хиляди, „ Хотелиерство и ресторантьорство “ - с 5,2 хиляди и „ Строителство “ - с 4,9 хиляди, а най-голямо понижение в „ Операции с недвижими парцели “ - с 1 хиляди.

В процентно изражение нарастването е най-значително в икономическите действия „ Хотелиерство и ресторантьорство “ - с 5,1% и „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения “ - с 5%, а най-голямо понижение е записано още веднъж в „ Операции с недвижими парцели “ - с 4,3%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР