Наесен българите ще бъдат изправени пред ново голямо поскъпване на

...
Наесен българите ще бъдат изправени пред ново голямо поскъпване на
Коментари Харесай

Експерт: Задава се шоково поскъпване на парното наесен

Наесен българите ще бъдат изправени пред ново огромно повишаване на парното, топлата вода и редица други артикули. Това разгласи някогашният член на Комисията за енергийно и водно регулиране  Еленко Божков пред бТВ.

От 1 юли ведомството утвърди 7-процентов скок, на топлото, само че съгласно него действителното нарастване е трябвало да е по-високо.

„ През октомври ще би трябвало да се търсят едни нови 13 млн. лева, с цел да се държат цените на това равнище ”, сподели Божков и предвижда, че поради тренда на повишаване на суровия нефт в последна сметка може да се стигне до сериозен скок – 25-27%.

Така съгласно него ще се повтори обстановката от началото на април предходната година, когато топлинната сила скочи с 30%.

" Сега обаче ще следват зимните месеци ”, разяснява той.

Според различен енергиен специалист Иван Хиновски желаното 18-процентово повишаване на природния газ от " Булгаргаз " е „ ликвидиране за износа ”.

„ Цената на природния газ ще се отрази върху индустрията. Намалява се експортният капацитет на страната и губим работни места ”, добави той.

Така редица артикули и услуги, измежду които – и хлябът, можело да нарастнат с 5-10%.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР