Наемнически групи и олигарси в цяла Русия се сблъскват, за

...
Наемнически групи и олигарси в цяла Русия се сблъскват, за
Коментари Харесай

Наемнически групи, олигарси и Руската държава се борят да поемат контрола върху останките от “Вагнер”

Наемнически групи и олигарси в цяла Русия се сблъскват, с цел да поемат контрола върху военните сили на “Вагнер ” след гибелта на създателя на частната военна компания Евгений Пригожин.

Кремъл се стреми да поеме контрола върху опитните войски на “Вагнер ” за войната в Украйна и да резервира въздействието, което имаше в елементи от Африка, съгласно Wall Street Journal, където работи като мощ за сигурност и обезпечава на Москва връзки с минерали- богати страни.

На 23 август самолетът на Пригожин се разруши северно от Москва в това, което съгласно американските публични лица е ликвидиране. Крахът пристигна единствено два месеца след протеста през юни, когато той оспори властта на Владимир Путин и заплаши да смъкна съветското военно звено

Кремъл отхвърли да е забъркан в гибелта му, само че гибелта му разпали борба за надзор над добре подготвените му сили

WSJ заяви, че африкански и западни чиновници са споделили, че Кремъл стартира да поема контрола над частите на “Вагнер ”, състоящи се от към 6000 бойци, настоящи в Близкия изток и Африка.

Позовавайки се на източник от съветското министерство на защитата, изданието твърди, че една частна военна компания, “Редут ” – реализатор на сигурността на съветски компании в Близкия изток – е набирала бойци от “Вагнер ”, които са се сражавали в Украйна, употребявайки реклами в колосите на обществените медии Фейсбук и vKontakte.

Службата за разузнаване и прогнозиране Geopolitical Monitor сподели, че със своите интервенции, обединени с РМС на енергийния колос Газпром, Путин вижда в “Реду ”т „ доста предан съдружник и инструмент за хибридна война на Русия “, който може да разшири въздействието на Кремъл в Африка.

„ Въпреки това неналичието им на опит на африканския континент може да бъде проблематична за Кремъл да ги употребява изцяло “, се прибавя в него.

Руслан Пухов, шеф на основания в Москва Център за разбор на тактики и технологии, сподели пред WSJ, че съветското Министерство на защитата „ употребява всяка опция, с цел да притегли хора в своите редици “.

Друга PMC, която се бори да се намеси в интервенциите на “Вагнер ” в чужбина, е “Конвой ”, съгласно африкански и западни чиновници по сигурността и съветски медии

Някои някогашни бойци на “Вагнер ” са се включили към “Конвой ”, макар че не са се опитвали интензивно да ги ловят, сподели заместник-командирът на групата Василий Яшчик пред WSJ.

Създадена в окупирания от Русия Крим през 2022 година, Convoy се управлява от Константин Пикалов, който по-рано сподели, че групата работи в осем африкански страни.

Дмитрий Рогозин, авторитетен съветски народен представител, е лобирал през август за “Конвой ” да размени “Вагнер ” в Африка, съгласно Чека-ОГПУ, канал в Telegram, обвързван с службите за сигурност на Москва.

Месец преди гибелта на Пригожин, съветският парламент, Държавната дума одобри закон, допускащ на ръководителите на съветските райони да основават свои лични паравоенни формирования, финансирани от федералния и районните бюджети.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР