Наемите в Обединеното кралство се покачват с 5,3% през годината до юли

...
Там цените на частните наеми са нараснали с 6,5%.Процентът непрекъснато
Коментари Харесай

Там цените на частните наеми са нараснали с 6,5%.

Процентът непрекъснато се увеличава през последните две години. Последната обща цифра от 5,3% за Обединеното кралство е повишение от 5,2% през юни, но е най-ниската от 1,3% преди две години.

Наемите в Шотландия също растат по-бързо от средното за Обединеното кралство със скорост от 5,7%.

показа, че наемателите сега са мнозинството в Обединеното кралство, следвани от хората, които притежават изцяло домовете си и след това от притежателите на ипотеки.

Прочетете повече
Анализ: Натискът върху наемателите е симптом жилищна криза

Халифакс става последният кредитор, който намалява лихвите по ипотечните кредити

В Англия районите, засегнати най-силно от увеличенията на наемите, са Уест Мидландс, Йоркшир и Хъмбър, където наемите са нараснали с 5,5%. Североизток отбеляза най-нисък ръст на цените на наемите от 4,6%.

Годишното процентно увеличение на цените на наемите в Лондон достигна най-високия си годишен темп, откакто данните започнаха да се събират от ONS през януари 2006 г.

Една трета от всички разходи за наеми в Обединеното кралство се извършват в столицата, каза ONS.

Наемателите вече са мнозинство в Обединеното кралство

Това се дължи на слабото предлагане, все повече наематели и по-малко имоти имат постоянно за наемодателите и проучвания показват, че .

Данните на ONS са само за частни наеми и следователно изключват социалните жилища.

Статистика за цените на жилищата също беше публикувана от ONS в сряда, която показа ръст от 1,7% до юни забавяне на покачванията от 1,8% през май.

Средната цена на къщата е £288 000, което е с £5 000 повече спрямо година по-рано, но с £5 000 под последните върхове.

При разбивка по страни средните цени са нараснали с 1,9% до £306 000 в Англия, 0,6% до £213 000 в Уелс и 2,7% до £174 000 в Северна Ирландия. Нямаше промяна в Шотландия, където средната цена на жилище беше 189 000 паунда.

Последните разходи за живот - „Притеснителен знак“ в данните за инфлацията, както министърът казва кога ще се върне до 2%

< p>Високите лихвени проценти доведоха до повишаване на цената на ипотечните плащания, което означава, че бъдещите купувачи са отблъснати от високите офертни цени.

Част от забавянето на поскъпването може да се отдаде и на скока в цените на жилищата, наблюдаван през когато лихвените проценти бяха ниски и се предлагаше облекчение от гербовия налог като част от подкрепата в ерата на пандемията.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР