Наемите на първокласни търговски площи се покачват. На най-оживената търговска

...
Наемите на първокласни търговски площи се покачват. На най-оживената търговска
Коментари Харесай

Цените на наемите на магазини на най-оживената търговска улица у нас се покачват до нивата от преди пандемията

Наемите на първокласни търговски площи се повишават. На най-оживената комерсиална улица у нас бул. " Витоша " цените на кв.м доближиха 56 евро. За съпоставяне през 2022 те са били 50 евро на кв. м.

Това демонстрира отчет за пазара на търговски площи в България на консултантската компания Colliers за първото полугодие на тази година.

Наемните равнища се повишават поради засиления интерес и неналичието на задоволително други възможности. Най-търсени са местоположения в откритите и добре работещи шопинг центрове и магазини на бул. " Витоша ". Наемът на повърхност в мол е 40 евро на кв.м. на месец. При ритейл парковете параметърът остава неизменен, спрямо няколко години обратно или 10 евро на кв. м. на месец. Очаква се наемните равнища да да останат постоянни в кратковременен проект.

Предлагането на площи в молове, по основни улици и в ритейл паркове в София остава непроменено, със стойности надлежно - 390,600 кв.м., 63,800 кв.м. и 66,500 кв.м. Нивото на свободни площи на главната комерсиална улица в София - бул. " Витоша " доближи предпандемичната си стойност от 1%.

Незаетите пространства в молове също понижават, само че маргинално - 3,6%, по отношение на 3,8% към края на 2022 година. Усвоените площи през първото полугодие възлизат на над 10 500 кв.м.

Трите опериращи ритейл парка в София не разполагат със свободни пространства. Най-активните търговци за интервала са от секторите Мода, Здраве и хубост, и Гастрономия.

С първи магазини у нас стъпи немският дискаунтър TEDi в молове и ритейл паркове в няколко града в страната. Това са София, Перник, Сливен, Стара Загора и Пазарджик.

Няколко търговски парка в София са в дейна фаза на обмисляне и създаване. Населението в столицата се разраства и се характеризира с най-високата покупателна дарба в страната, което е причина за стабилно развиване на тези планове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР