Наемателите на търговските обекти в пешеходния подлез Тримонциум ще търсят

...
Наемателите на търговските обекти в пешеходния подлез Тримонциум ще търсят
Коментари Харесай

Търговците от Тримонциум търсят помощ от Зико

Наемателите на комерсиалните обекти в пешеходния подлез " Тримонциум " ще търсят през днешния ден поддръжка от регионалния шеф Здравко Димитров против решението на Община Пловдив да приключи договорите им. На последната сесия в локалния парламент предлагането за анулация на идните търгове за наеми в подлезите бе импортирано от зам.-кмета инж. Димитър Кацарски. Съветниците отложиха решението, като желаеха по-ясни претекстове от администрацията.

В предлагането си инж. Кацарски акцентира, че подлезът ще се облагороди, с цел да е по-удобен за пешеходците, само че търговия в него няма да се върти. Само преди три месеца отново по негово предложение градският парламент беше взел решение за осъществяване на търгове. Доскоро наемателите плащаха на концесионера, само че договорът е преустановен и общината още веднъж стопанисва подземното пространство.

" Не виждам за какво хората би трябвало да бъдат лишени от правото да работят ", недоумява Здравко Димитров. Според него пешеходните подлези се поддържат доста по-добре, когато в тях има магазини. Същото настояват и търговците, които припомнят за окаяния тип на подземните уреди до Водната палата, Цариградско шосе и бул. " Кн. Мария Луиза ", където не се развива никаква активност. Там липсва осветяване, дъждоприемните решетки са откраднати, стените са изрисувани с графити, а подлезите са превърнати в клоаки.

Търговията в подлезите така и така върви мъчно, а общината желае да изгони и последните мохикани на тази активност. На Чифте баня са останали единствено няколко магазина, а прекосяването оттова е много неприятно прекарване. Наемателите от подлеза до аптека " Марица " пък са решили сами да изоставен, тъй като при последния проливен дъжд водата е заляла стоките им.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР