Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри назначаването на Милена Вукотич

...
Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри назначаването на Милена Вукотич
Коментари Харесай

Милена Вукотич влиза в управата на УниКредит Булбанк

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк утвърди назначението на Милена Вукотич за Член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк и основен риск шеф. Назначаването ѝ е утвърдено от БНБ/ЕЦБ и е вписано в Търговския указател.

Милена Вукотич има богат опит в региона на риск мениджмънта и финансите. Завършва Икономическия факултет на Белградския университет през 2002 година с най-високо отличие и има тапия по Финанси и банково дело, след което получава магистърска степен в влиятелната стратегия Scuola di Amministrazione Aziendale, Университета на Торино и Белградската банкова академия.

Професионалната ѝ кариера в банковия бранш стартира през 2003 година, а през 2012 година се причислява към УниКредит Груп като началник на отдел „ Управление на риска “ в УниКредит Лизинг Сърбия. След девет месеца тя е назначена за Член на Управителния съвет на УниКредит Лизинг и основен риск шеф. През май 2015 година става шеф на отдел Специални корпоративни заеми в УниКредит Банк Сърбия. През ноември 2019 година Милена оглавява отдела за Регулативен надзор на банката, като ръководи екипа до септември 2021 година, след което е назначена за член на Управителния съвет и основен риск шеф на УниKредит Банк Сърбия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР