Надзорният съвет на УниКредит Булбанк избра Борислав Бангеев като нов

...
Надзорният съвет на УниКредит Булбанк избра Борислав Бангеев като нов
Коментари Харесай

Борислав Бангеев е новият директор корпоративно банкиране на УниКредит Булбанк

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк избра Борислав Бангеев като нов Директор Корпоративно банкиране, който остава член на Управителния съвет (УС) на УниКредит Булбанк. Досега на тази позиция беше Ралука Попеску, която продължава кариерата си като Директор Корпоративно банкиране на УниКредит Банк Румъния.

Борислав Бангеев ще бъде заместен на позицията му като Главен риск шеф на банката от Алберт Ангерсбах, който също следва да бъде утвърден за член на Управителния съвет на банката след приемане на нужните регулаторни утвърждения.

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк взе решение за освобождение от досегашните позиции Септимиу Постелнику като Заместник Главен изпълнителен шеф на банката и Ралука Попеску като Директор Корпоративно банкиране. Като последваща стъпка в кариерата си Септимиу Постелнику е избран за правоприемник на поста основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на УниКредит Банк Румъния. Той ще стартира да извършва отговорностите си след завършването на процеса по утвърждение от Централната банка на Румъния.

" От името на целия мениджърски екип на банката, благодаря на Септимиу и Ралука за приноса им към триумфа на УниКредит Булбанк през последните три години и им поисквам бъдещи триумфи на новите им позиции в Румъния. Едва ли при идването си в България са предполагали пред какви провокации ще се надигнем. Заедно освен, че минахме през този интервал на невиждани промени, а и запазихме и затвърдихме водещата позиция на банката като останахме правилен сътрудник на бизнеса и подкрепихме всички наши клиенти ", разяснява измененията в УС на банката Цветанка Минчева, Главен изпълнителен шеф и ръководител на УС.

" В лицето на Борислав Бангеев и Алберт Ангерсбах нашият управнически екип печели мощни водачи, на които ще разчитаме, с цел да продължим да сме носители на новостите в корпоративния бранш и да запазим безапелационната си лидерска позиция като желан сътрудник на бизнеса в страната ", добавя Цветанка Минчева като подчертава и на опита и експертизата на двамата нови шефове.

Алберт Ангерсбах има дълготраен опит в региона на ръководство на риска в групата на УниКредит. Той стартира кариерния си път в групата през 2006 година като поредно е заемал разнообразни позиции, измежду които Главен риск шеф на банките на Загребачка банка в Хърватия, Yapi Credi (докато беше част от УниКредит) и УниКредит Банк Русия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР