Надзорният съвет на НЗОК току-що взе решение издаването на сертификат

...
Надзорният съвет на НЗОК току-що взе решение издаването на сертификат
Коментари Харесай

Сертификатът за ваксинация срещу COVID-19 ще е безплатен

" Надзорният съвет на НЗОК преди малко взе решение издаването на документ за имунизация против COVID19 да е гратис! Това ми рапортува заместник-министър Начева, която е и ръководител на Надзорния съвет ". Това заяви във Фейсбук министърът на опазването на здравето проф..
" Разпечатването на документа може да се прави от имунизационните центрове и от общопрактикуващите лекари, когато имунизираното лице няма електронен автограф. Благодаря за мъдрото решение! ", написа още здравният министър.
 Европейците със здравен документ от 15 юни Европейците със здравен документ от 15 юни
Единен здравен документ в Европейски Съюз ще бъде наличен за жителите на общността от 15 юни. Това разгласи Тиери Бретон, еврокомисар по въпросите...
По-рано през днешния ден омбудсманът Диана Ковачева на случаите, при които някои лечебни заведения в страната желаят такса за издаването на документ за имунизация против COVID-19.  Повод за писмото на доцент Ковачева са сигнали до институцията на националния публичен бранител и медиите, в които жители осведомят и с съображение стачкуват, против тази процедура. 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР