Надзорният съвет на НЗОК прие месечно разпределение на бюджета на

...
Надзорният съвет на НЗОК прие месечно разпределение на бюджета на
Коментари Харесай

Надзорът определи бюджетите на болниците за януари и тримесечните бюджети за лекарствата

Надзорният съвет на НЗОК одобри месечно систематизиране на бюджета на Касата за 2024 година Надзорниците са одобрили разпределението на вчерашното съвещание на фонда, решенията от което бяха оповестени през днешния ден.

„ Във връзка с обезпечаване на естественото и ритмично действие на активността на НЗОК следва да се утвърди месечно систематизиране на средствата по ЗБНЗОК за 2024 година, с които да се обезпечи месечното възнаграждение на нужните за активността на НЗОК средства и по отношение на осъществената активност от договорните сътрудници на НЗОК. Стойностите на препоръчаните бюджетни индикатори са разпределени по месеци до размера на бюджетните средства по ЗБНЗОК за 2024 година “, изясняват от Касата. След влизане в действие на анексите към НРД 2023-2025 година за медицинските и денталните действия, които следва да се договорят със съсловните организации на БЛС и БЗС, месечното систематизиране може да бъде обновено, прецизират от там.

Също по този начин надзорниците са приели бюджетите на лечебните заведения за активност, както и средствата за медицински произведения и медикаменти в болничната помощ за януари. Общата сума, одобрена от Надзорния съвет на НЗОК, е в размер на близо 279 млн. лева

На съвещанието си през вчерашния ден Надзорът на Касата е определил и условни бюджети за тримесечие за главните групи медикаменти. За медикаментите за домашно лекуване, които се издават с протокол, избраната сума на тримесечие е 174,7 млн. лева За медикаментите за домашно лекуване, предписвани без протокол, сумата е 82,6 млн. лева, а за онколекарствата и кръвните лекарства при неотложност в лечебните заведения надзорниците са определили тримесечен бюджет от 227,5 млн. лева

Ръководният орган на фонда е приел още и Механизмите за предвидимост и резистентност на бюджета на НЗОК във връзка с медикаментите и на медицинските произведения.

Всички решения от вчерашното съвещание вижте.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР