Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса подписа с Управителния съвет

...
Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса подписа с Управителния съвет
Коментари Харесай

Анексите на лекари и зъболекари с НЗОК - по-добри условия и честна игра


Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса подписа с Управителния съвет на Българския лекарски съюз и с Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз анексите към Националните рамкови контракти за медицинските и за денталните действия 2023-2025 година

Като сериозен труд разказа министър Христо Хинков преподписването на двата контракта и означи смисъла на договореностите сред съсловните организации и НЗОК за всички здравноосигурени лица.

Продължаваме политиката за по-добро финансиране на извънболничната помощ, съобщи ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров. Подобряваме достъпа на пациенти до ежедневни здравни грижи, улеснен ще е достъпът до ЯМР, посочи той. Председателят на БЛС означи и новите цени в образната диагностика.

Този НРД дава по-добри условия както за лекарите, по този начин и за пациентите, изясни доктор Николай Шарков, ръководител на зъболекарския съюз. Новото е, че ще бъдат обезпечени 3 млн. лв. за зъботехническата активност. Те ще са разграничени целево, с цел да не свършат внезапно. Тези пари ще облекчат доста пациентите, акцентира Шарков.

Прегледите ги направихме безвъзмездни, сподели още ръководителят на зъболекарския съюз.

Управителят на Здравната каса Станимир Михайлов означи, че и в двата анекса са заложили контролни механизми. Той дефинира контрактуваното сред двете съсловни организации като “честна игра ” в интерес на пациента. 

 

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР