Надзорният съвет на Aurubis AG назначи в четвъртък д-р Торалф

...
Надзорният съвет на Aurubis AG назначи в четвъртък д-р Торалф
Коментари Харесай

Тим Курт е назначен за главен оперативен директор на цялата група „Аурубис“

Надзорният съвет на Aurubis AG назначи в четвъртък доктор Торалф Хаг за нов основен изпълнителен шеф и Тим Курт за нов основен действен шеф Custom Smelting. По този метод приключва преструктурирането на Изпълнителния съвет на Групата „ Аурубис “, оповестено още през януари 2024 година

С назначението на новите членове, Изпълнителният съвет, считано от 1 септември 2024 година, в началото ще включва: доктор Торалф Хаг, основен изпълнителен шеф, двамата основни оперативни шефове – Инге Хофкенс и Тим Курт – и проф. Маркус Крамер, основен шеф по трансформацията. Проф. Крамер ще се завърне в Надзорния съвет на 30 септември 2024 година според проекта. Сегашният основен изпълнителен шеф Роланд Харингс ще се отдръпна на 31 август 2024 година, а назначението на доктор Хаг ще обезпечи равномерен преход.

Райнер Верхувен ще се отдръпна от компанията като основен финансов шеф (CFO) на 30 юни 2024 година, според оповестеното през януари тази година. За преходния интервал от 1 юли до 30 септември 2024 година проф. Крамер ще поеме отговорностите и на основен финансов шеф в допълнение към ролята си на основен шеф по трансформацията. Щефен Александър Хофман ще поеме поста основен финансов шеф от 1 октомври.
 new inner pic
доктор Торалф Хаг; Снимка: Aurubis

Бъдещият основен изпълнителен шеф доктор Торалф Хаг има богат опит в промишлеността. Завършва бизнес науки в университета в Аугсбург и получава докторска степен от университета в Кил. Присъединява се към Thyssen Handelsunion AG в Дюселдорф през 1994 година, като в интервала 1994 – 2001 година заема разнообразни управителни позиции в групата ThyssenKrupp, в това число четири години в Съединени американски щати. От 2002 година до 2005 година доктор Хаг е основен финансов шеф на Norddeutsche Affinerie AG – през днешния ден Aurubis, преди да заеме позицията на основен финансов шеф на швейцарската химическа и фармацевтична компания Lonza Group AG през 2005 година През октомври 2018 година става член на Изпълнителния съвет на Voith Group, където от октомври 2018 година е изпълняващ длъжността основен изпълнителен шеф.
 new inner pic
Тим Курт; Снимка: Aurubis

Сегашният изпълнителен шеф на „ Аурубис България “ АД Тим Курт е приключил Университета за приложни науки във Фридберг, Германия. Започва кариерата си в Unilever, последвана от позиция в Numico в Полша. След присъединението си към Групата „ Аурубис “ през 2006 година Тим Курт заема редица висши управителни позиции, в това число управител Корпоративни нововъведения и вицепрезидент „ Корпоративна логистика “. От 2014 година е изпълнителен шеф на „ Аурубис България “, като отговорностите му включват цялостното по-нататъшно развиване на сполучливата компания, която през днешния ден е измежду най-важните в България и е главен шеф. Тим Курт е президент на Германо-българската индустриално-търговска камара и има необятни знания за металургичните процеси и оперативния бизнес на Aurubis.

Успяхме да притеглим потвърден специалист в промишлеността в лицето на Торалф Хаг, който ще управлява Aurubis със стратегическа визия. Той е добре осведомен с компанията и пазарите ѝ от времето, когато беше основен финансов шеф “, разяснява проф. доктор Фриц Варенхолт, ръководител на Надзорния съвет на Групата „ Аурубис “.

„ Тим Курт извърши забележителна работа за развиването на завода в България. Неговият богат опит го прави идеалния претендент за вдишване на отговорностите за значими сегменти от мрежата от металургични производства на Групата. Доволни сме, че успяхме да притеглим вътрешен претендент за тази основна управническа позиция. От името на целия Надзорен съвет бих желал да пожелая триумф на Торалф Хаг и Тим Курт в новите им функции, до момента в който не престават да извършват стратегическия дневен ред на компанията. Надзорният съвет би желал да благодари на Роланд Харингс за неговата отдаденост на Aurubis през последните години. Той инициира и реализира значими стратегически посоки по време на мандата си “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР