Надзирателите в затворите в страната започват нова серия протести с

...
Надзирателите в затворите в страната започват нова серия протести с
Коментари Харесай

Надзирателите в затворите започват нова серия протести

Надзирателите в пандизите в страната стартират нова серия митинги с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Решението беше взето на общо заседание на Синдиката на чиновниците в пандизите у нас, което се организира през уикенда край Варна, оповестява Българска национална телевизия.

На 23 февруари надзирателите в цялата страна още веднъж ще излязат на митинг пред пандизите. Ден по-късно те ще изразят недоволството си и пред Министерството на правораздаването.

Протести на надзирателите ще има и през март. На 10 март е очакван митинг-шествие пред Министерството на правораздаването. От 24 март през ден ще има митинги пред пандизите, като първи ще бъдат надзирателите в София, Ловеч, Варна, Стара Загора и Пазарджик. Основното искане е заплатите им да се изравнят с тези в бранш „ Сигурност “ на Министерство на вътрешните работи.

„ Останалите два казуса, които сме сложили, нарастването на щатната бройка и възстановяване на изискванията на труд са неща, по които може да се работи в вероятност. От 2010 година до този миг има 863 неоправдателни решения на българския съд против Министерството на правораздаването за положен ексклузивен и неплатен труд. Като компенсации и разходи по делата страната е изплатила към 2 911 000 лв. ”, разяснява Цветан Михайлов от синдиката.

По данни на организацията в пандизите у нас не доближават към 200 надзиратели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР