Надзирателите от врачанския затвор излязоха на протест днес, видя BulNews.bg.

...
Надзирателите от врачанския затвор излязоха на протест днес, видя BulNews.bg.
Коментари Харесай

Надзиратели от врачанския затвор излязоха на протест, искат повече пари /снимки/

Надзирателите от врачанския затвор излязоха на митинг през днешния ден, видя BulNews.bg. Навръх професионалния си празник чиновниците се събраха пред дебелите стени на зандана, с цел да изкажат недоволството си от изискванията на труд.
Надзирателите за следващ път насочат искане за увеличение на заплатите. Те упорстват за 20% нарастване, като по този метод трудовите им хонорари ще се изравнят с тези на работещите в Министерство на вътрешните работи. Въпреки че надзирателите в пандизите работят също по Закона за Министерство на вътрешните работи, те получават на половина от дължимите средства за храна спрямо останалите чиновници от бранша "Сигурност ".
Според протестиращите, нарастването от 5% от предходната година е извънредно незадоволително и е безусловно прахуляк в очите им.
Исканията са едни и същи през последните девет години - възстановяване изискванията на труд, увеличение на щатната бройка, отбрана от страна на страната в случаите на посягане на чиновниците.
Следващите митинги на охранителите на пандизчиите от Враца няма да са толкоз мирни и ще се проведат в столицата, където се надяват да им бъде обърнато внимание.
По време на митинга краткотрайно бе възпрепятстван и профилиран бус, който докара задържан за изтърпяване на наказването му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР