Надзирателите и останалите работещи в системата на затворите и арестите

...
Надзирателите и останалите работещи в системата на затворите и арестите
Коментари Харесай

Работещите в затвори и арести ще протестират за заплати на празника си

Надзирателите и останалите работещи в системата на пандизите и арестите ще стачкуват за следващ път през днешния ден, точно на професионалния си празник. Със събрания навън те ще изискат почтени хонорари и по-добри условия на труд.

В четвъртък синдикалисти се срещнаха с правосъдния министър Цецка Цачева - явно без триумф. От министерството обявиха, че чиновниците на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция " Охрана " към този момент са получили 5% нарастване на заплатите от 1 януари тази година. Увеличение от началото на 2018 година получиха и служителите на реда, само че откакто оповестиха митинг в деня на разкриване на европредседателството, министър председателят Бойко Борисов ги одобри персонално и им даде обещание още 100 млн. лева

Със серия митинги предходната година чиновниците в пандизите настояха освен за по-високи заплати, само че и за възстановяване на изискванията на труд.

Главният прокурор Сотир Цацаров преди време разяснява, че надзирателите са прекомерно малко и това може да докара до рискови обстановки. От правосъдното министерство му дадоха обещание нова методология по европейски стандарт и справедливи критерии, обвързващи числеността на лишените от независимост с броя на надзирателите.

Освен в София митинги ще има още в 11 града. Планира се акциите да продължат и по време на визитите на министрите на правораздаването от Европейския съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР