Надзиратели от затворите в цялата страна се събират днес пред

...
Надзиратели от затворите в цялата страна се събират днес пред
Коментари Харесай

Надзирателите се събират пред Софийския затвор

Надзиратели от пандизите в цялата страна се събират през днешния ден пред Централния софийски затвор.

Още преди дни те оповестиха, че на този ден ще покажат поддръжката си към сътрудниците си след случая с двамата избягали пандизчии на 3 април. Синдикатите обаче не са получили позволение за митинг и афишират срещата си като Общо заседание, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия.

Основните им претенции са за нарастване на броя на надзирателите в пандизите, които сега са под санитарния най-малко. Надзирателите упорстват още за възобновяване на техниката и промени в законодателството, тъй като съгласно него сега те нямат право да напущат постовете си при никакви условия. А право на оръжие има единствено надзорник на пост едно.

Министърът на правораздаването Цецка Цачева привиква национално заседание с присъединяване на всички началници на затвори в страната и с управлението на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ". Срещата ще е в Министерството на правораздаването, като на нея ще бъдат разисквани създалото се напрежение в системата, както и вероятни решения на настоящите въпроси.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР