Надзиратели от пловдивския затвор излязоха на мълчалив протест днес. Служителите

...
Надзиратели от пловдивския затвор излязоха на мълчалив протест днес. Служителите
Коментари Харесай

Надзирателите в Пловдив излязоха на протест: С обещания затвори не се пазят

Надзиратели от пловдивския затвор излязоха на безмълвен митинг през днешния ден. Служителите се включиха в националното неодобрение на целия бранш „ Сигурност “, като главните им претенции са за нарастване с най-малко 25% на заплатите, повече и непрекъснати обществени придобивки, нарастване на щата.

Недоволството си пред постройката на пандиза показаха единствено чиновници, които не са на работа, а всички останали извършват отговорностите си.

Надзирателите носиха плакати: „ С обещания затвори не се пазят “, „ Докога в идващия бюджет “ и се заканиха, че в случай че не бъдат чути на 12 юни ще излязат на митинг и на жълтите павета.

„ Ние желаеме да покажем, че бранш сигурност няма да се разцепи, Ние сме едно с сътрудниците от Министерство на вътрешните работи и Пожарната. Ние работим за това общество. Излизаме на безмълвен митинг, с цел да покажем на ръководещите, че не може повече да се продължава по този начин. Основното ни искане е индексация на заплащанията съгласно инфлацията, тъй като както виждаме инфлацията галопира напред, а заплатите са стопирани и не мърдат. Това понижава нашата кредитоспособност. Ние също сме жители и гледаме фамилии, храним деца. Другото искане ни е увеличение на тези характерни заплащания с непрекъснат темперамент. Не на последно място е дълго чаканата промяна, само че не да бъде на парче, а една цялостна визия на структурата на сигурността “, разяснява Динко Игнатов, който е ръководител на синдиката на надзирателите в Пловдив.

Той разяснява, че все още получават единствено безмълвие от страна на министерството. Ние също отговаряме за сигурността в тази страна и работата ни е извънредно натоварваща “, съобщи още той.

Зачестили са нападенията от пандизчии на чиновници на защитата, съобщи още той.

„ Работя над 20 години тук и желая да кажа, че нашите претенции са от много време. Искаме да се фиксират и някои обществени заплащания, които са за непрекъснато, като мога да кажа, че главните ни заплати сега са към 1100/1200 лв., което е много малко съпоставяне с инфлация. Другото нещо, за което протестираме са публичните поръчки, които за нас не са транспарантни. Униформите ни примерно, които също са държавна поръчка сме задължени да носим, а цента им е безумно висока. Панталонът е от порядъка на 83 лв., тениската е към 43 лв., а направата не е качествена, а доста от нещата си закупуваме сами “, съобщи още Къньо Кънев, зам.-председател на синдикалното сдружение под тепетата.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР