Надзиратели и шефът на Софийският централен затвор Васил Кордев масово

...
Надзиратели и шефът на Софийският централен затвор Васил Кордев масово
Коментари Харесай

Затворници пред Lupa.bg: Надзиратели и шефът на пандиза нарушават законите

Надзиратели и шефът на Софийският централен затвор Васил Кордев всеобщо нарушавали правата на лишените от независимост като оковавали краката им при извеждането им от пандиза. За това алармираха пред Lupa.bg пандизчии от най-големият ни затвор. 

Промяната в нормативната уредба по отношение на оковаването на арестанти идва след проблема " Десислава Иванчева ", като след задържането й се приема, че окови на краката може да се поставят единствено на лишени от независимост, които имат обвиняване по чл.116 (предумишлено убийство). 

Тежко охранявана, Иванчева се качваше по стълбите на болничното заведение с белезници на ръцете и...оковани крайници. Композицията се допълваше от кожен колан през кръста й, за който са закрепени оковите, за придвижванията й да бъдат още по-ограничени.  Единственото съображение за това е повдигнатото ѝ обвиняване за рушвет в изключително огромни размери, който съставлява изключително тежък случай.



След предстоящо разразилия се скандал, от Министерство на правораздаването обясниха, че всичко е законно защото се извършва разпоредба, съгласно която по отношение на всеки, който се конвоира за лекуване и проучвания във външни лечебни заведения, се прилагат  помощни средства – белезници за ръцете и краката. След скандал в обществото, бяха направени промени. 

Въпреки ясните законови правила, шефът на пандиза Васил Кордев си правил каквото желае и слагал всеобщо вериги по краката на пандизчиите. 

Друг скандал от пандиза

На своя глава, без да има такива пълномощия, шефът на Софийския затвор – Васил Кордев, е  освободил от пандиза Крум Анев.  

Поредната неточност на началника на пандиза София – Васил Кордев и следващият призрачен случай  с извършител на  ,,лека телесна щета “ е измежду обществото още веднъж да тормози дами и деца. Крум Анев е имал друго дело за обир, само че началникът Кордев показал незаконно безгрижие и го е пуснал на независимост, без да се съобрази със мнението на съда и прокуратурата.

Съденият за грабежи и извършител на леки и междинни телесни повреди Крум Анев късно е разгласен за  общодържавно търсене.

Рецидивистът е бил в централния затвор повече от година,  докато старши комисар Васил Кордев не взема решение своеволно да го пусне на независимост, без да има това право.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР