„Надяваме се, заради Турция, че валутата ще се съвземе“, казва

...
„Надяваме се, заради Турция, че валутата ще се съвземе“, казва
Коментари Харесай

Комарите не изпитват съчувствие към животното, от което пият кръв

„ Надяваме се, поради Турция, че валутата ще се съвземе “, споделя Халид ал-Фахад от Кувейт. „ В същото време се надяваме, поради клиентите, лирата да остане каквато е в този момент “, прибавя той.

Изказването е във връзка на това, че турската лира се срина до рекордно дъно и всеобщо хора от Близкия изток и Северна Африка вървят в южната ни съседка, с цел да пазарят, тъй като им излиза доста по-евтино. Но, съгласете се, че звучи много необичайно: хем да сме положителни и съпричастни – да сме хора!, хем какъв брой е готино за нас.

Колко от вас считат, че единствено втората част от изявлението в действителност е откровена? И че тази „ алтернатива “ е подправена?

Подобно държание и съществуване на „ алтернатива “ показват и прекомерно огромна част от международните бизнес водачи, вложители и банки.

Когато надушат алтернатива за бърза и огромна облага, се хвърлят и бързат да завоюват преди да се материализира онази сентенция: „ Когато нещо е прекомерно хубаво, с цел да е истина, значи просто не е “. Тежкият резултат от нея се понася от други – било то заблудени дребни вложители, било то притежателите на потребления запас, било то почтени жертви на индустриални произшествия.

Това е типично държание за бизнесмените-комари – те се залепват за даден бизнес, изсмукват колкото могат, унищожават (ако трябва) и след това отлитат. Последиците, както казахме, са за различен. За морална страна и дума не може да става. Това държание в психоанализата е категоризирано като психопатия. Психопатите имат ограничаване в мозъка, което не им разрешава да изпитват емпатия или да имат прояви на съвест. Бизнесмените-комари се категоризират по същия метод, те не изпитват състрадание към „ животното “, от което пият кръв (или заразяват с малария).

Помните ли, че преди време се появиха вести, че дадени страни незаконно търгуват нефт с „ Ислямска страна “, макар всички забрани? И с това финансираха международния тероризъм. Турция, апропо, беше измежду споменаваните.

Това, което сега се случва в южната ни съседка и срутва валутата й, не би трябвало да е непредсказуемо, имайки поради, че светът от дълго време следи странното държание на Ердоган. Основните аргументи за протичащото се са терзанията от въздействието на президента върху стопанската система, непрекъснатите му апели за по-ниски лихвени проценти на фона на високата инфлация и на комерсиалния спор със Съединени американски щати.

Въпреки това главните вложители не се отдръпват и са подготвени да преживеят избрани загуби в този момент в името на последващите облаги, идващи откакто свадите утихнат.

Защото…

Ако повярваме, че интернационалните вложители и кредитори не са го очаквали, би трябвало да повярваме, че те са приемали политиката на турската власт (съсредоточена в залитащия по концепцията за османизация и ислямизация на страната Ердоган, който мъчно прикрива имперските си упоритости и е в непрекъснат спор ту с един, ту с различен международен лидер) за движеща се в гладка повърхнина и последваща линия на предсказуемост и непоклатимост. И би трябвало да повярваме, че анализаторите им са по-доверчиви от елементарните хора, четящи и гледащи новините вкъщи си.

Печалбата, с цел да е дълготрайна, се базира на вложения, което включва вложения в хора, развиване, обогатяване на ресурса. И самообладание.

Идеален образец е „ Кока-Кола “, която съществува от 1886 година и през днешния ден ОСНОВНОТО й занятие е все по този начин едно и също. Ако инвеститорите-комари я бяха завзели от вътрешната страна за свръх-бърза облага, в този момент евентуално нямаше да съществува, погубена от великански скандал или ликвидация на търговски секрети и (всякакъв) запас. Или щеше да е ребрандирана и да се занимава с търговия на дребно със спортни артикули или недвижими парцели.

Не искам да звуча като подведен социалист от началото на ХХ в., само че тук би трябвало да отбележим разликата сред облага и печалбарство. Второто е пагубно и разрушава запаси, изчерпва и унищожава.

С други думи: не може единствено да ловиш, без да зарибяваш развъдника. Обратното се назовава печалбарство и е типично за упоменатите нагоре „ комари “. Те са вложители, разполагащи нормално с огромен капитал, който влагат за малко, знаейки, че бързата облага ще им се отплати.



Кръвопиещият вложител постоянно има полза от разтърсвания, за които той е квалифициран (а постоянно и предизвикал).

Защо споделям всичко това и по какъв начин то ни касае? Ето по какъв начин: „ Еврото потъна до най-ниското ниво по отношение на $ от юли 2017 година, на фона на безпокойствата за европейски банки с активност в Турция, където лирата поевтиня с над 20% по отношение на щатския $ “.

След като ни е мъчно да повярваме в непредсказуемостта на това събитие, би трябвало тогава да потърсим сюжет. Един евентуален подобен: изгаряйки дребните вложители в дълготраен проект, огромните са направили покупко-продажби, които ще им се отплатят.

Светът става все по-жесток откъм търсене на триумф. Така както елементарните хора търсят бърз триумф, бърза облага – желаят да станат звезди за една нощ с клип в YouTube или сякаш инцидентно изтърван секс-запис, присъединяване в риалити и така нататък, по този начин и вложителите започнаха да считат, че, в случай че не завоюват в този момент! незабавно!, това ще бъде разгром.

Да забележим и възможен сюжет II: преди много години, черпейки опит от художествената литература, едни прозорливи хора разпространиха слух за банкрута на една банка в един доста известен „ народняшки “ уебсайт. Резултат: хората всеобщо, в суматоха хукнаха да си теглят парите, с което провокираха огромни загуби за банката и внезапно поевтиняване на акциите й. Когато към момента бяха на естествени цени, група огромни акционери си бяха разпродали акциите. След внезапното рухване на цените, те си ги изкупиха назад за жълти стотинки. Скандалът се уталожи, цените се върнаха до естествените си стойности и те се оказаха с доста милиони евро по-богати.

Нали знаете, че лирата и еврото все в миналото ще си върнат позициите?



Ще се учудите какъв брой постоянно такива неща се случват по света.

Вероятно мнозина ще си помислят, че става дума за „ Теория на конспирацията “. Може, кой знае… Но пък да припомня: най-после на кино лентата лудият се оказа прав.

В идната част на материала, която можете да прочетете на следващия ден, ще забележим за какво Тръмп – една от аргументите за срутва на европейската валута, евентуално няма да направи Америка още веднъж велика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР