Надяваме се на разум и този кабинет да бъде подкрепен,

...
Надяваме се на разум и този кабинет да бъде подкрепен,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Шансове за кабинети със следващите мандати са много малки

Надяваме се на разсъдък и този кабинет да бъде подсилен, тъй като шансът за кабинети със идващите мандати е доста дребен. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Екатерина Захариева.

Тя акцентира, че същината на диалозите, които водят от ГЕРБ с останалите политически сили, откакто станаха ясни резултатите от изборите, е да има постоянен кабинет.

„ Крайно време е България да има постоянен кабинет, тъй като ние през последните две години сме в свободно рухване. Ние ще бъдем разграничени за Шенген с Румъния, в случай че не тази есен, сигурно следващата година. Ако няма постоянен кабинет, няма да влезем в Шенген. Няма по какъв начин да вдъхнем доверие в Европейски Съюз, в случай че две години не можем да излъчим кабинет. Политическите партии наподобяват несериозно даже в очите на българските жители “, сподели Захариева пред Българска национална телевизия.

Тя уточни, че от ГЕРБ са поканили всички, създали са всевъзможни взаимни отстъпки и оферти, с цел да има България кабинет.

Захариева попита по какъв начин от ПП-ДБ чакат да бъдат подкрепени за втория мандат от ГЕРБ, като настояват, че няма нито един заслужен човек в тяхната партия. „ От една страна смятат, че сме недостойни, само че желаят да ги подкрепим “, акцентира тя.

Захариева означи, че сред ГЕРБ и ПП-ДБ нямат съвсем никакви разлики по законодателната стратегия за идната една година.

„ Каква е тогава логиката да не създадем държавно управление. Нека да създадем експертен кабинет. Политиците също са специалисти. Когато си специалист, само че нямаш политическа поддръжка не можеш да направиш нищо “, акцентира тя.

По отношение на няколкото депутати, които недостигат за съставянето на кабинет с първия мандат на Мария Габриел, Захариева означи: „ Ние не звъним по телефоните, не предлагаме постове, не изнудваме депутати. Правим срещи в Народното събрание с всички и намерено. Предложихме стратегия, направихме срещи, на които се приказва за конструкция и състав на държавно управление “.

Според нея думите на Иван Гешев за „ политическия отпадък “ не приказват добре за България и държавните институции. Неговото изявление за политически отпадък е непремерено и звучи като опасност. То припомня на една изявление на президента Румен Радев, който сподели преди време на Народното събрание, че има единствено една седмица.

„ ГЕРБ не се опасяват в персонално качество. Но се опасявам от разпад на институциите. Преди да приказваме за държавно управление на конституционната промяна, би трябвало да имаме болшинство за държавно управление. Не виждам никаква логичност, в случай че държавното управление не стане с първия мандат, че ще стане с втория. Все се надявам на разсъдък “, акцентира Екатерина Захариева, народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР