Надяваме се до два дни да оправят пътя и да

...
Надяваме се до два дни да оправят пътя и да
Коментари Харесай

Блокираните край Волос българи: Очакват до 2 дни да тръгнат от там

" Надяваме се до два дни да оправят пътя и да се измъкнем от този пъкъл. Селото е в тотална съсипия след наводнението ”. Това изясни сънародничката ни Мая Ябланска, която е блокирана от наводненията край Волос. Там са общо 30 българи.

Те получават вода и храна от гръцките военни. Вариантът им за евакуация е с вертолет от Гърция, което е доста скъпо. Българското външно министерство им предлага транспортиране с транспортен съд, само че сънародниците ни отхвърлят, тъй като би трябвало да оставят колите си там.

Въпреки че времето се пооправи, равнищата на реките в Гърция са извънредно високи. Това не разрешава на гръцките управляващи да стартират разнообразни действия по възобновяване. Сред блокираните в Гърция има и доста българи, на които оказват помощ военните, които с хеликоптери им носят храна.

Застояването на вода в нивите покачва риска от болести. Сериозни предизвестия има чешмяната вода да не се употребява за нищо. Магистралата от Солун за Лариса е под вода и този маршрут не е вероятен.

С екскаватор хора от блокираните региони са пристигнали до градчето Янули, с цел да употребяват лекарска помощ. Собственикът на аптеката постоянно е зареждал лекарства от Лариса, само че в този момент пътят е блокиран. Той чака да му доставят медикаменти с екскаватор.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР