Надяваме се да си вземем поука и да направим така,

...
Надяваме се да си вземем поука и да направим така,
Коментари Харесай

След четири часа преговори - коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти остава

Надяваме се да си вземем поука и да създадем по този начин , че да не се разрешава разтурването на ръководството, което ще докара до вреди. Това сподели водачът на " Атака " и ръководител на Парламентарната група на „ Обединени патриоти “ Волен Сидеров по време на конференция след коалициония съвет, съобщи организация „ Фокус “.
Цената, че продължаваме като коалиция, ще я платим отново ние “, сподели Сидеров и съобщи, че сътрудниците избират да продължат мандата. „ Най-важното беше дали да продължим ръководството или да се разпръснем и да отидем към избори, което значи да се хвърли страната в безпорядък и в неопределеност. Тежко е това, коeто през днешния ден взимаме като решение, не е елементарно, тъй като би трябвало да преодолеем свои вътрешни качества и особености. Аз не желая да влизам в детайлности, вие бяхте очевидци на разменени реплики и нападки. Кое е по-важното да останем ръководството, с цел да не бъде страната в безпорядък или да се разтурим и да не знаем какво следва? Ние взехме решение, че второто е по-вредно за страната ни, за народа ни и цената, която в този момент ще платим за това решение ще я платим отново ние “, уточни Сидеров.


напомня, че близо четири часа продължи съвещанието на съдружния съвет на ГЕРБ и " Обединени патриоти ", което се организира в Министерски съвет. Партньорите в огромната коалиция разискаха съдружните взаимоотношения и кадровите промени в кабинета от петък, когато министър председателят Бойко Борисов изиска оставките на тримата министри Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. Причина за това бе трагичният случай край Своге, в който изгубиха живота си 17 души.
Пред публицисти на влизане в съвещанието водачът на " Атака " Волен Сидеров разгласи, че ще сложи и въпроса за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.
По-рано денем Симеонов сподели, че НФСБ остава в ръководството, само че сложи условия, измежду които решителна смяна в метода на ръководство и на съдружното взаимоотношение от страна на премиера и партия ГЕРБ, ускорение на осъществяването на заложените в управническата стратегия задания и реализирането на нужните промени да не бъде жертвано поради подозрително поддържане на политически рейтинг. Валери Симеонов посочи, че НФСБ ще гласоподава срещу оставките на тримата министри.
Пред публицисти водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов разяснява, че не би следвало при всеки случай, когато част от обществото изиска кръв, да се жертват министри без да се изчакат резултати от следствието. Според Каракачанов няма съображение за оставките на някои от министрите, само че в случай че министър председателят държи на кадровите промени, от Вътрешна македонска революционна организация са длъжни да ги уважат. От Вътрешна македонска революционна организация излязоха и с позиция, че са за възобновяване на разговора без слагане на предварителни условия, отбелязва още организация " Фокус ".
В формалната си страница във Фейсбук водачът на " Атака " Волен Сидеров написа, че " след всички пакости, които направи Валери Симеонов в изпълнителната власт, е време да се отдръпна от нея ".

Междувременно президентът Румен Радев направи послание към нацията, в което съобщи, че скалъпени интриги засенчват в медиите фундаменталните проблеми на обществото: несправедливостта, бедността, демографската рецесия и беззаконието. Страната се нуждае от хрумвания, а се дави в кавги. Оставките към този момент не са решение, а бягство от действителна отговорност. Проблемът в страната не е личен, а систематичен. Авторитаризмът не е бъдещето на България. Нов избирателен цикъл в директно бъдеще няма да отвори нова вероятност, сподели той. Президентът се обърна към народа с заричане, че ще търси разговор и разгласи: „ Като президент, ще вложа своите сили в отстояването на българската народна власт. В разговор и съдействие с вас ще работя за извеждането на страната на нова вероятност за развиване “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР