Надяваме се България да влезе час по-скоро в Шенгенското пространство

...
Надяваме се България да влезе час по-скоро в Шенгенското пространство
Коментари Харесай

Транспортните фирми се надяват на бърз Шенген по суша

Надяваме се България да влезе час по-скоро в Шенгенското пространство по суша. За нас е доста необичайно това, че просто ни разделят да нямаме вход и по суша. Това съобщи за ръководителят на УС на Съюза на интернационалните превозвачи Ангел Траков във връзка формалното влизане на страната ни в Шенген по въздух и вода. 

„ Цялото ползване страда от това, тъй като самите транспортни компании понасят страшни загуби, които се отразяват и на джоба на крайния консуматор. По наши калкулации всеки час, който е загубен на шенгенските граници, които могат да бъдат в Шенген, в случай че имаме вход, приказвам за Гърция и Румъния, където изчакването е повече от 10-12 часа, коства по 10 евро на всеки един транспортьор. По наши сметки, над 150 милиона ние губим единствено от престоя на границите с Румъния и Гърция. Това се калкулира върху всяка една стока, което на процедура го заплащат потребителите и незаслужено, съгласно нас “, изясни Ангел Траков. 

Той акцентира, че организацията е навършила 20 години тази неделя, а за този интервал от време са реализирани доста неща. На Общото заседание на Съюза на интернационалните превозвачи са дискутирани проблемите, които стоят на дневен ред за решение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР