Надявам се в тази ситуация да се постигне нещо по-различно

...
Надявам се в тази ситуация да се постигне нещо по-различно
Коментари Харесай

Стефан Софиянски се надява на добро взаимодействие между Кирил Петков и Румен Радев

" Надявам се в тази обстановка да се реализира нещо по-различно - положително взаимоотношение сред президенството и изпълнителната власт. Важното е да има резултат ". Tова съобщи някогашният длъжностен министър председател и кмет на София Стефан Софиянски пред Българска национална телевизия. 

" Губи ми се проектът за възобновяване и развиване. Той би трябвало да стане задоволително обществен, с цел да го осъществим. Напатихме се от това да вземаме пари от Европа, а от това да няма резултат. Бих предложил целият фокус на държавното управление да бъде в тази тенденция. Ако знаем желанията на държавното управление, евентуално ще ни е по-лесно да приемем този проект и да го изпълняваме ", съобщи той.
Стефан Софиянски: Преди да влезем в еврозоната, ни би трябвало сериозен растеж в приходите
" Ще подпечатаме нашата беднотия, в случай че в този момент влезем в еврозоната ". Това съобщи пред БНР Стефан Софиянски, някогашен длъжностен министър председател, чието прави...
Прочети повече
Софиянски добави, че работата на държавното управление е мотор за решение на проблемите на хората. Икономиката има потребност от сериозна помощ. Броят на новоназначените хора е доста по-малък от освободените. Така се натоварва и обществената система, а би трябвало да се стремим към противоположното, уточни той. 

В отговор на въпрос за концепцията на ГЕРБ да отпадне служебното държавно управление мнението на Софиянски беше, че би трябвало да го има. " Двете служебни държавни управления свършиха повече работа, в сравнение с Борисов за 10 години. Пропускът им беше, че към този момент можехме да усвояваме средствата от проекта за възобновяване ", означи някогашният министър председател.

" Не бива да приемем еврото, тъй като ще задържим приходите на хората. Трябва да влезем в  Еврозоната след две следващи години растеж на брутния вътрешен артикул. Да не бързаме ", е мнението му за приемането на еврото.

" За страдание не съумях да намеря подобаваща атмосфера в Народното събрание, с цел да показва плана си за нова конституция. Може би в този момент е моментът с новите партии в Народното събрание. Е, чак до комунистите няма да опра. Може би това Народно заседание към края на мандата си би трябвало да одобри план за нова конституция, а идващото да е Велико национално заседание, с цел да я одобри ", приключи Стефан Софиянски.
Утопията " Нова конституция "
Трябва да се включи брояч, който да регистрира всякога, когато някой политик предложи нова конституция и привикване на Велико национално събра...
Прочети повече
Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР