Надявам се, останалите партии в парламента да осъзнаят, че най-важното

...
Надявам се, останалите партии в парламента да осъзнаят, че най-важното
Коментари Харесай

Христо Гаджев: ГЕРБ няма да участва в това правителство, проф. Габровски има изцяло свободата да си го сформира

Надявам се, останалите партии в Народното събрание да осъзнаят, че най-важното нещо за България е да има постоянно държавно управление. Кандидатурата на проф. Габровски е безспорна и никой не слага под въпрос качествата му. Ние издигнахме човек, който е равно далечен от всички партии, сподели пред Българска национална телевизия депутатът Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС.

По мотив позицията на няколко партии, че не желаят да поддържат ГЕРБ Гаджев разяснява, че проф. Габровски има цялостната независимост да образува конструкция на Министерски съвет и личен състав по този начин, както той реши - въз основата на безспорни специалисти, а не на политически лица.

" ГЕРБ няма да взе участие в това държавно управление, проф. Габровски има напълно свободата да си го образува. Ние не желаеме избори, а да образуваме държавно управление ", съобщи изрично Гаджев.

Относно това, че България остава отвън Шенген Гаджев сподели:

" Решението за Шенген бе предстоящо, защото през последните седмици излязоха сходни информации. Това може би е резултат на една пропусната година на дипломатически старания да се убедят останалите страни. За страдание, сега нашата дипломация е в ефикасна стачка ".

Той счита, че претекстовете на Нидерландия и Австрия не би трябвало да са акуратни.

" Днес изказването на вътрешния министър на Австрия беше, че там има 100 000 нерегистрирани мигранти, които са пристигнали от началото на годината. Нито Румъния, нито България граничат с Австрия, т.е. мигрантите са влезнали през други държави-членки на Шенген, а не през България и Румъния ", разяснява той.

Според него аргументът на Нидерландия България да не се причисли към Шенген е неплатежоспособен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР