Надявам се на съвестта на народните представители от другите парламентарни

...
Надявам се на съвестта на народните представители от другите парламентарни
Коментари Харесай

Илиян Йончев: ГЕРБ, ДПС, Възраждане и остатъците от ИТН се притесняват от промените в КПКОНПИ

" Надявам се на съвестта на народните представители от другите парламентарни групи, които не желаят да хвърлят страната в хаус. Но през днешния ден бяхме очевидци на един неуспех на работата в Народното събрание и новата четворна коалиция може би се тормози от дневния ред на Народното събрание, а точно процедурните правила за избор на началник на КПКОНПИ. Освен това е препоръчана смяна за Закона за енергетиката, където на енергийните сдружения ще им бъдат отнети свръхпечалбите. " Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Илиян Йончев в ефира на Nova News.

Според Йончев въпросните 3 законопроекта са на опозиционните партии - единият на Движение за права и свободи, другият на " Възраждане ", а третият на Има Такъв Народ. " Може би това е една декларативност, която е подправена сама по себе си. И демонстрира избрани зависимости, тъй че блокирането на работата на Народното събрание си има своите аргументи. Първо е политически знак, че болшинството към този момент е четворно, а точно сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и Има Такъв Народ. Това е една проява на мощ или от своя страна - на боязън ", добави депутатът от левицата и акцентира, че новата коалиция може би е провалила кворума и е напуснала залата, тъй като са чули апела на протестиращите – „ мафията вън”.
По неговите думи актуализацията на бюджета е въпрос на организация и на будна депутатска съвест.

„ Ние си имаме и Национален съвет, който би трябвало да вземе решение в случай че ще има някакви договаряния при завъртане на парламентарната рулетка, само че на последното ни съвещание стана ясно, че договаряния отвън този формат са невъзможни ", разяснява депутатът на Българска социалистическа партия.

В умозаключение Илиян Йончев сподели, че от левицата ще гласоподават срещу вота на съмнение и са отворени за разговор с всички депутати от Има Такъв Народ, които биха желали да поддържат държавното управление.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР