Надявам се допълнителното време да бъде инвестирано в диалог и

...
Надявам се допълнителното време да бъде инвестирано в диалог и
Коментари Харесай

Радев се надява на консенсус, за да има редовно правителство


Надявам се спомагателното време да бъде вложено в разговор и единодушие. Надяваме се на държавно управление с необятна парламентарна поддръжка. В скоро време ще взема решение за връчване на мандат. Трябва да намерим салдото сред промени, които да се случат след промени в законите и сформиране на държавно управление. Не би трябвало да губим вяра. Това съобщи президентът Румен Радев , представен от БГНЕС.

Рано е да приказваме за трети мандат , зависи какво ще се свърши на втория. Очаквам партии те и актуалното държавно управление да намерят сили и да проявят отговорност за актуализация на бюджета, тъй като ще бъде извънредно безконтролно към пенсионерите и компаниите пред банкрут да се окажат без поддръжка, тъкмо когато имат най-голяма потребност, а за такава поддръжка сега бюджетът няма средства, акцентира Радев.

Надявам се да се резервира положителният звук, тъй като времето е лимитирано, имаме потребност от решителни промени, имаме потребност те да бъдат вършени напълно съгласно упованията на българите, а не съгласно егоистични визии на партии те. Несериозно е да се мисли за служебно държавно управление , в случай, че тече процедурата за постоянен кабинет, безапелационен е президентът.

Той се надява всеки да осъзнава своята отговорност. „ Това не е отговорност единствено на една партия, а на всички партии в Народното събрание - да намерят този консенсус в името на държавно управление, което ще работи в полза на обществото и с необятна парламентарна поддръжка. Време е партии те да дадат знак, че са намерили общия разговор , който да ги сплоти към ясни правила и цели, ясна ценностна рамка, тъй като една безпринципна коалиция може да задълбочи рецесията въпреки това. Надявам се, че партии те водят нужния разговор ”, добави още Радев.

Време е българското държавно управление да осъзнае своята отговорност по свадите във външната политика, разяснява президентът свадите, най-много съветския шпионски скандал. „ Ние имаме бездънен пробив в националната сигурност ”, сподели Радев, имайки поради, че в тези кавги са въвлечени институции на най-високо равнище.

„ Имат отговорност службите и органите директно подчинени на Министерски съвет и персонално на премиера, те дават допуск до класифицирана информация, тук би трябвало да се търси сериозна отговорност, би трябвало да има изчерпателен разбор и аз съм изискал подобен, разбор какви са аргументите да имаме този пробив в нашата система за сигурност. Трябва да се откри отговор за какво се е случило това, каква е отговорността и какви са ограниченията. Това е работа, която следва да вършим със идващото държавно управление. Това държавно управление се провали в гарантиране сигурността на класифицираната информация ”, акцентира още Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР