Надявам се да няма хаос с преброяването на бюлетините. Това

...
Надявам се да няма хаос с преброяването на бюлетините. Това
Коментари Харесай

2 ч. повече от ЦИК - 1 за преброяване и 1 за писане на протокол

Надявам се да няма безпорядък с преброяването на бюлетините. Това съобщи представителят на ЦИК Димитър Димитров в отговор на въпрос на News.bg дали ще се осъществен предизвестията и от " Информационно обслужване " и от преди минути

Димитров посочи, че преброяването на бюлетините на парламентарния избор на 4 април ще бъде малко по-сложно и ще лишава 1 час повече, с цел да бъдат преброени и 1 час повече да бъде написан протоколът.

ЦИК имат 4 дни да разгласят резултата във връзка с разпределението на мандатите и още 3 дни, с цел да разгласят кои са определените. Така са сложени периодите в Изборния кодекс.
 ЦИК няма да трансформира изборния протокол
ЦИК няма да трансформира изборния протокол

Нямало нито един ред, който да не подхожда на Изборния кодекс

Той призна, че има прочут проблем с назначението на Част от подготвените РИК-ове съобщили на ЦИК за подобен проблем. " Общо взето мога да ви отговоря не доста учтиво, че назначението на членове за мобилните секции е проблем на РИК-овете и партиите ", уточни Димитров.

Една от партиите е разгласила обществено по какъв начин е създаден изборният протокол. . " Няма по какъв начин от нас да се чака да създадем фокус в този смисъл ", безапелационен бе Димитров.

Сертифицирането на машините за гласоподаване ще завърши до края на март и няма съображение за каквито и да било опасения във връзка с това. Някои членове на СИК даже се оплакали, че не са виждали машини за гласоподаване, само че те няма да работят с тях.

ЦИК ще апелира решението на съда за
 От ГЕРБ упрекнаха ЦИК в бойкот на изборите
От ГЕРБ упрекнаха ЦИК в бойкот на изборите

Томислав Дончев за комплицирания избирателен протокол: Това е нарочно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР