Надявам се, че до две години ще може да включим

...
Надявам се, че до две години ще може да включим
Коментари Харесай

Фандъкова: Надявам се до 2 г. да включим в движение още 25 нови трамвая

Надявам се, че до две години ще може да включим в придвижване още 25 нови трамвая. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която се повози на първия от 13-те нови трамвая в столицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ От на следващия ден по линия №18 потегля първият от 13-те нови трамвая, които закупихме. Очакваме на следващия ден от завода да тръгне идващият и по този начин поетапно да се включат по линии още 13 нови трамвая “, сподели тя и посочи, че цената на един нов трамвай е над 3.3 млн. лева

Именно високата цена на екологичните возила пречи на общината да обнови трамвайния превоз в града с темповете, които желаят, само че все пак огромна част от него към този момент е актуализирана, увери Фандъкова.

Тя разясни, че сега, в града ни се движат 25 трамвая PESA като част от тях обслужват пасажерите по линии 1 и 7.

„ Продължаваме с модернизацията на наземния превоз, дружно със строителството на метрото. В момента тече процедура за закупуването на още 25 нови трамвая. Три компании са подали документи. Процедурата се прави от Столичния Електротранспорт, а средствата са обезпечени от Оперативна програма „ Околна среда “, разгласи кметът.

Попитана дали част от третия лъч на метрото ще бъде пуснат в точния момент, защото неотдавна стана ясно, че може би ще има закъснение, поради високите равнища на подпочвени води в метростанциите, градоначалникът съобщи, че към този миг няма забавяния по подписаните контракти.

„ При пет от станциите строителните действия завършиха. В момента текат тестванията на влаковете. Имам информация от шефа на „ Метрополитен “, че след седмица приключват строителните действия и на останалите станции. Тестовете на влаковете ще продължат и там “, съобщи тя, само че не можа да удостовери дали до края на годината ще бъде пуснат „ Попа “ и през февруари “Красно село “.

Фандъкова акцентира, че оборудването е доста съществено и тя не кара строителите да бързат, само че държи всичко да е направено както би трябвало.

Кметът опроверга и изказванието, че в предизборната си акция е дала обещание да не подвига налозите.

Фандъкова отхвърли публикуваната информация в обществената мрежа, че се възнамерява повишение на цената на билета за градския превоз от 1.60 на 2.40 лева

„ Не изрично. На този стадий не го разясняваме. Няма и нужда от това “, съобщи още кметът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР