Надя Младенова, началник на кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова във

...
Надя Младенова, началник на кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова във
Коментари Харесай

Надя Младенова: Съвършена глупост е да премахнеш министъра на отбраната

Надя Младенова, шеф на кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова във Facebook:
Какво е споделил министър Стефан Янев в първите часове след нахлуването на съветските войски в Украйна, няма никакво отношение към неговото унищожаване - това е точната дума. Семантиката на изявлението му от преди пет дни и нейното пояснение /вече пет дни/ няма да даде отговори на въпросите, които породиха. Дали пък не е отхвърлен, тъй като сподели че #България ще изиска обезщетения за забавянето на доставката на изтребителите Ф-16? А истина ли е, че се е противопоставил да бъдат изпращани изтребили от България в Украйна и по този начин директно да се намесим във военния спор?

А може би, войната в #Украйна ще се окаже “черният лебед ” в непоколебимата позиция на България за започването на договарянията на Европейски Съюз с Република Северна Македония?!? Да не стане внезапно “жизнено значимо ” да потъпчем всичките си кардинални позиции и да ускорим договарянията? Не за друго, само че Янев е пореден в позицията си за договарянията и като длъжностен министър-председател, и като член на държавното управление.

Въпросите са доста, отговорите би трябвало да дадат от държавното управление и обединението. Никакви оправдания от сорта на “ама по нашето съдружно съглашение, всяка партия сама преценя за кадровия си асортимент ” не правят работа. Първо, тъй като съдружното им съглашение не е Библията, с цел да е веднъж за постоянно, а почтено казано съвсем никого не го интересува. В България държавните управления е значимо да се преценяват с Конституцията и да не нарушават нея, а не някакви съдружни съглашения. Второ, тъй като държавното управление на страната е хомогенна конструкция, а не конгломерат от феодални владения. Трето, тъй като тъкмо в този миг е съвършена нелепост да премахнеш министъра на защитата, който е имал дързостта да съобщи, че националният интерес на България е от първостепенна значимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР