Надвзетите пари от партиите ще бъдат удържани от бъдещите субсидии

...
Надвзетите пари от партиите ще бъдат удържани от бъдещите субсидии
Коментари Харесай

БСП няма пари да върне надвзетите субсидии, ще ги връща от следващите

Надвзетите пари от партиите ще бъдат удържани от бъдещите дотации и все още Българска социалистическа партия не разполага с тях, разяснява пред публицисти в Народното събрание Корнелия Нинова. 

" Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от идната дотация. Имаме, както знаете от информацията от декември предходната година, 6 млн. лева, само че ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите на влогове за лихви. Тези близо 6 млн. лева от началото на тази година сме похарчили за европейската акция - 2 млн., старта на БСТВ - към 1, 5 млн. лева, също толкоз за средства за прехрана на структурите, тъй че все още ние не разполагаме де факто с тези пари. Имали сме ги преди половин година ", добави тя.

Припомняме, че депутатите гласоподаваха надвзетите пари да бъдат удържани от бъдещата дотация, която по принцип се превежда на четири транша в календарната година.

Нинова още съобщи, че е отворена към полемика за партийните дотации, защото това било тяхна концепция по този начин или другояче. Тяхното понижаване се отсрочва, стана ясно след съвещанието на Коалиционния съвет през вчерашния ден. Управляващите поискаха  нови съвещания сред парламентарно показаните партии, с цел да има по-дълбок разбор на нужните промени в Закона за политическите партии по отношение на размера на дотациите. Те се чака да бъдат гласувани в пленарна зала до началото на август, т.е. преди лятната почивка на депутатите.

На съвета още бе решено, че Данък добавена стойност няма да бъде намалявано, за което Нинова изрази страдание. Тя съобщи, че това е добра европейска процедура и от партията ще не престават да я отстояват. 

" Ще продължаваме, може би за трети път го внасяме. Ще го аргументираме и в идващия бюджет за идната година, когато отворим още веднъж данъчните закони през октомври ", коментира още тя. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР