Надпяване под наслов България пее ще се проведе в Асеновград

...
Надпяване под наслов България пее ще се проведе в Асеновград
Коментари Харесай

България пее утре в Асеновград

Надпяване под наслов " България пее " ще се организира в Асеновград на следващия ден (22.04.2018 г.), оповестява кореспондентът на в района.
Изпълнители от разнообразни възрасти и сформира от общината ще покажат умения в обичайни и не чак толкоз познати на аудиторията песенни жанрове. В надпяването ще се включат домакините от Фолклорна групировка „ Карлък” и Хор за македонски песни - при НЧ „ Родолюбие”, както и Фолклорна група „ Детска песен” - при храм „ Свети Николай Чудотворец”, Фолклорна група „ Надежда Хвойнева”, Фолклорен квартет и Вокална група „ Станимака”- при „ Станимака мюзик център”, Вокална група „ Калина Малина”, Хор „ Родопски звуци” - при Туристическо сдружение „ Безово”, Хор - при Пенсионерска организация-Асеновград, Вокална групировка - при тополовското НЧ „ Н. Й. Вапцаров” и Група за изворен фолклор - при НЧ „ Христо Ботев” в село Новаково.
Инициативата се организира в Асеновград за трета поредна година и е част от акцията на Българския хоров съюз „ България пее”. Целта е да се приобщят българските жители към полезностите на националната и международната хорова просвета . Идеята е в общи концерти да се съберат певчески обединения от разнообразни обитаеми места, което ще способства за представянето на нови трендове в хоровото придвижване и разбъркване на локални култури.
Началният час на надпяването в Асеновград на следващия ден, в което присъединяване ще вземат 11-те групи, е 10:00 ч., а мястото – НЧ „ Родолюбие “. Тази година дните, в които цяла България пее, са три - от 20.04.2018 година до 22.04.2018 година
През предходната 2017 година в акцията се включиха общо към 160 хорови и вокални състава или над 2 500 участници – поданици на разнообразни български градове и села.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР