Надпреварата за Купата на България става все по-интересна. Вчерашният ден

...
Надпреварата за Купата на България става все по-интересна. Вчерашният ден
Коментари Харесай

Носителят на Купата на България и два от големите фаворити излизат на сцената

Надпреварата за Купата на България става все по-интересна. Вчерашният ден излъчи първите три тима, които ще играят на 1/4-финалите. Това са ЦСКА-София, Локомотив (Пловдив) и Струмска популярност. Днес предстоят още 4 мача, а в тях ще забележим два от главните кандидати за оценката - Левски и Лудогорец, както и сегашния притежател на трофея - Славия.

Най-интересно се чака да е във Варна, където Черно море посреща Левски. Двубоят в морската ни столица стартира в 16:00 часа. Двата отбора имат остарели сметки за споразумяване в шампионата и това ще направи конфликта още по-вълнуващ. Илиан Илиев постоянно желае да се потвърждава против “сините” и постоянно съумява да спре тима, с който изигра най-силните си мачове като футболист. В Левски пък са наясно, че националната купа е по-реалистична цел от купата и ще сторят всичко допустимо, с цел да продължат напред.

Славиша Стоянович почи несъмнено ще заложи на състава, който започва и при разгрома със 7:0 над Верея. Единственото съмнение на експерта е дали да заложи в средата на терена на Филипе Нашименто вместо на Нуно Рейш. Божидар Митрев още веднъж ще е на вратата за сметка на Мартин Полачек, а атакаат ще се води от намиращия се във превъзходна форма Станислав Костов.

Домакините от Черно море ще са без младежкия национал Мартин Костадинов. Той се възвръща след прекаран вирус, а мястото му на десния фланг на отбраната ще заеме Емил Янчев. Ветеранът Георги Илиев и някогашният халф на Левски Васил Панайотов ще движат нещата в халфовата линия, а напред ще работи националът Радослав Василев.

От 19:00 часа Лудогорец приема Славия в другото дерби във етапа на осминафиналите. Разградчани за последно завоюваха купата през 2014 година и са окуражени да прибавят трофея във витрината си за трети път. Насреща им обаче излиза непредвидимият отбор на Златомир Загорчич. “Белите” шокираха Левски във финала през май и не крият, че да защитят оценката е една от главните им цели този сезон.

Старши треньорът на Лудогорец Антони Здравко още веднъж ще прибегне до някои ротации в състава. Вероятно в центъра на отбраната ще си партнират Рафаел Форстър и Георги Терзиев, а в предни позиции ще се разчита на Якуб Шверчок и Жоао Пауло, които би трябвало да потвърдят, че имат място в тима.

Славия ще бъде без титулярните си крайни бранители Сашо Александров и Димитър Велковски, а Загорчич би трябвало да се оправя и с други кадрови проблеми. “Белите” обаче са потвърден турнирен войник, а с футболисти като Илиян Мицански и Галин Иванов могат да изненадат всеки противник.

Програмаат през днешния ден включва още два мача. От 14:00 часа е столичното дерби сред Локомотив (София) и Септември (София). “Червено-черните” са във напредък и ще се опитат да зарадват почитателите си с първо класиране за 1/4-финалите в шампионата от сезон 2014-2015. Септември е на другия полюс - тимът от Красна поляна записа 10 следващи загуби в шампионата, само че старши треньорът Христо Арангелов има вяра, че със завръщането в състава на водача Борис Галчев на неприятната серия ще бъде комплициран край.

От 18:00 часа във Велико Търново е мачът сред Етър и Верея. “Виолетовите” са безспорен любимец, въпреки че се чака Красимир Балъков да резервира част от главните си футболисти за идното домакинство на Лудогорец в шампионата. Той ще заложи на върха на офанзивата на любимеца на почитателите Иван Петков, а под рамката ще застане Анатоли Господинов вместо Христо Иванов. Верея е на дъното в Първа лига, а преди няколко дни получи 7 гола от Левски. Оцеляването в елита е приоритет за отбора от Стара Загора, който надали ще се хвърли на 100% за Купата на България.

Купа на България 1/8-финали:

14:00 часа: Локомотив (София) - Септември (София)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!

16:00 часа:

Черно море - Левски

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

18:00 часа:

Етър - Верея

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

19:00 часа:

Лудогорец - Славия

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР